Családireceptkönyv.hu

Vegyes zöldségfőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg vegyes zöldségkeverék, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, só, petrezselyemzöld

Elkészítés:


1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk.
3. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és átforgatjuk benne.
4. A dinsztelt hagymát felöntjük 3 dl vízzel és felforraljuk.
5. Mikor a víz felforrt, beletesszük a zöldségkeveréket, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük.

6. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel.
7. Állandó kavarás mellett behabarjuk a főzeléket és 1-2 percig főzzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Vegyes zöldségfőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anett
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

1. Beáztatjuk a lencsét, majd feltesszük főni, a babérlevéllel együtt. Belerakhatunk szalonnát is főni, ha azt szeretnénk. 2. Zsírból és a lisztből rántást készítünk a tűzhelyen,...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbabfőzelék (x)
Zöldbabfőzelék (x)

később

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenót
Spenót

Az olajon a lisztet kicsit átpirítjuk (nagyon világosra). A tejben a zsemlét megáztatjuk, kicsavarjuk, a tejet a lisztre öntjük és besamelt készítünk. A kiengedett spenótot hozzá a...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk