Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg vegyes zöldségkeverék, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, só, petrezselyemzöld
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk.
3. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és átforgatjuk benne.
4. A dinsztelt hagymát felöntjük 3 dl vízzel és felforraljuk.
5. Mikor a víz felforrt, beletesszük a zöldségkeveréket, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük.
6. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel.
7. Állandó kavarás mellett behabarjuk a főzeléket és 1-2 percig főzzük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.
A kelbimbót fél liter enyhén sós vízben 15 percig főzzük. Ha puha, lecsepegtetjük, a főzővizet félre tesszük. A pórét vékony karikára vágjuk. A vajon a pórét megfuttatjuk, megsz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a vajon kicsit megpirítjuk, majd ráöntjük a kukoricát és jól összeforgatjuk. Felöntjük a tejjel, felforraljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, és sűrűre f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított, előző nap beáztatott babot hideg, sós vízben feltesszük főni. Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk a liszttel és zsemleszínűre pirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot felforraljuk. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk. Belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük a rántásban, és pár pillanatig pirítjuk. Ezután azonnal felhigítj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű