400 g beáztatott lencse
125 g vöröshagyma
10 g fokhagyma
100 g burgonya
60 g répa
50 g zsír
700 g víz
200 g főzőtejszín
100 g paradicsom,
4 mk ételízesítő,
1mk füstölt só,
2 babérlevél,
mustár,
oregánó,
pirospaprika
A vöröshagymát kockára vágom és a zsíron megpirítom.
Felöntöm a vízzel, belekeverem az összes fűszert a lencsèt, a több darabra vágott épát, félbe vágott krumplit.
1 órát főzöm, közben megkeverem többször.
A tejszínt beleöntöm a turmixgépbe, rárakom a répát és a krumplit majd simára turmixolom. Ha kész hozzáöntöm a megfőtt lencséhez és felforralom. Kész.
2017.01.01.
elkészítés 1. A borsót puhára főzzük, lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük (nem pépesre). 2. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA zsiradékon megpárolom az apróra vágott hagymát és a még apróbbra végott gyömbért. Ráborítom a meghámozott, felkockázott céklát és a krumplit. Kicsit átforgatom a zsiradékon. Fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót olajon megpároljuk (ha kell egy pici vizet öntünk alá), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, megsózzuk. Amikor puha megszórjuk liszttel és hideg vízzel felengedjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű