400 g beáztatott lencse
125 g vöröshagyma
10 g fokhagyma
100 g burgonya
60 g répa
50 g zsír
700 g víz
200 g főzőtejszín
100 g paradicsom,
4 mk ételízesítő,
1mk füstölt só,
2 babérlevél,
mustár,
oregánó,
pirospaprika
A vöröshagymát kockára vágom és a zsíron megpirítom.
Felöntöm a vízzel, belekeverem az összes fűszert a lencsèt, a több darabra vágott épát, félbe vágott krumplit.
1 órát főzöm, közben megkeverem többször.
A tejszínt beleöntöm a turmixgépbe, rárakom a répát és a krumplit majd simára turmixolom. Ha kész hozzáöntöm a megfőtt lencséhez és felforralom. Kész.
2017.01.01.
A zöldségek előkészítése (vágás és reszelés) után mindent egy tálba tesszük Hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a a tojásokat, majd jól összekeverjük. Sütőpapírt helyezünk egy tepsibe,...
Elkészítési idő:A húst előtte levő nap este összeállítom,hogy az ízek összeérjenek egy tálba belerakom a húst belereszelem a hagymát,fokhagymát hozzárakom a fűszereket végén a rizsával jól összedo...
Elkészítési idő:: A már meggyalult tököt besózzuk, néhány óráig állni hagyjuk. Ez alatt készítünk zsíros, sárga rántást, finomra vágott kaporral. A tököt kicsavarjuk a sóból, beletesszük a rántásb...
Elkészítési idő: 45 PERC