édesburgonya
petrezselyem
sárgarépa
vöröshagyma
karalábé
zeller
só
natúr ételízesítő
Paleós változata szerintem egyszerűbb, laktatóbb és nem kell keresni benne az „anyagot”, mert bőven ott van az!
A hozzávalókat felaprítjuk és feltesszük főzni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Sózzuk és natúr ételízesítővel is megszórjuk.
Ha a nagyja vizet elforrta, kb. a felét kivesszük belőle, botmixerrel pépesítjük, óvatosan visszaöntjük, majd egy utolsót forralunk rajta.
http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/45-koretek/26-finomfozelek-paleo-palanett.html
A krumplit megpucoljuk, jól megmossuk, és kockára vágjuk. Egy lábasban feltesszük főni annyi vízben, amennyi épp ellepi. Beledobunk 3 db babérlevelet, megsózzuk, és főzzük kb 30...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegmostuk, meghámoztuk a zöldségeket (sok sárgarépa, 5-6 nagy darab, kb. egy kiló meg egy kisebb patiszon). (Apatiszont ki is kellett volna magozni…) Lereszeltük hosszabb darabokr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, megtisztított zöldbabhüvelyeket rézsútosan vágva kb. 11/2-2 cm hosszúságú szeletekre daraboljuk. Annyi forrásban levő vízbe főzzük bele, a finomra vágott hagymával egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát külső leveleitől megfosztjuk, laskára vágjuk. A hagymát felkockázzuk. A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a par...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű