lencse
-40 dkg lencsét előző este beáztatni,
-másnap tiszta vízben feltenni főni, babérlevél, só, vegeta bele,
-Rántás: zsiradék, liszt, sötétre, diónyi vöröshagyma, pirospaprika, vízzel felengedni, bele a lencsébe,
-citromlé vagy ecet, felforralni, fél pohár tejföl, pikáns legyen
A káposztát vágd vékony csíkokra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olajon pirítsd meg. Add hozzá a káposztát önts rá vizet, kevesebbet mint amennyi ellepi, és főzd meg. Közbe...
Elkészítési idő:A tököt legyaluljuk, besózzuk, és 30 percet állni hagyjuk. A hagymát világosra pirítjuk a zsíron. Annyi lisztet szórunk rá, hogy masszává álljon össze. Rárakjuk a kinyomkodott t...
Elkészítési idő: 30 percA sóskát ha friss meg kell tisztítani, el kell távolítani a szárát és ha öreg, akkor a középső vastag eret is. Majd jól át kell mosni és kinyomkodni. Ha fagyasztott, akkor ki kell...
Elkészítési idő: 1/2 óraAz olívaolajon megpároltam a zöld hagymaszárat. Hozzáadtam a karalábét, sóztam, borsoztam, majd néhány perc múlva felöntöttem, annyi vízzel, ami éppen ellepi. Medvehagymával és...
Elkészítési idő: