lencse
-40 dkg lencsét előző este beáztatni,
-másnap tiszta vízben feltenni főni, babérlevél, só, vegeta bele,
-Rántás: zsiradék, liszt, sötétre, diónyi vöröshagyma, pirospaprika, vízzel felengedni, bele a lencsébe,
-citromlé vagy ecet, felforralni, fél pohár tejföl, pikáns legyen
A sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk. A beáztatott borsót és a füstölt oldalast kb. 1,5 l vízben feltesszük főni. A vörösh...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KönnyűÖntsd a tejet egy vastag aljú lábosba, add hozzá a makarónit, forrald fel, vedd takarékra és fözd 25 percig, vagy amíg a makaróni megpuhul. Füszerezd tetszés szerint és a végén hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt megtisztítjuk, legyaluljuk, besózzuk, és egy fél órára állni hagyjuk. A kockára vágott hagymát olajon aranysárgára pirítjuk, rátesszük a levéből kinyomkodott tököt, és fed...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA káposztaleveleket (torzsa nélkül) néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, majd felszeljük. A vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, rász...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Közepes