lencse
-40 dkg lencsét előző este beáztatni,
-másnap tiszta vízben feltenni főni, babérlevél, só, vegeta bele,
-Rántás: zsiradék, liszt, sötétre, diónyi vöröshagyma, pirospaprika, vízzel felengedni, bele a lencsébe,
-citromlé vagy ecet, felforralni, fél pohár tejföl, pikáns legyen
A tököt meghámozom, és közepesen vastag szálúra gyalulom. Sózom és hagyom állni, mig a levét ki nem engedi, majd a levétől kinyomkodva egy lábasban felteszem főni annyi vizzel, ho...
Elkészítési idő: 1 ó1. A kaporzöldet megtisztítjuk a vastagabb száraktól és apróra vágjuk. 2. A cukrot egy edényben világosra karamellizáljuk, felöntjük egy pohár vízzel és felolvasztjuk. 3. A zsi...
Elkészítési idő:A hagymát megaprítom, olajon puhulásig dinsztelem. Megszórom kevés pirospaprikával, ráteszem a tököt, a cukrot, az ecetet és a sót. Fedő alatt párolom. A tejfölt a liszttel cso...
Elkészítési idő: 30 perc