menu

Családireceptkönyv.hu

Lencsefőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


lencse

Elkészítés:



-40 dkg lencsét előző este beáztatni,
-másnap tiszta vízben feltenni főni, babérlevél, só, vegeta bele,
-Rántás: zsiradék, liszt, sötétre, diónyi vöröshagyma, pirospaprika, vízzel felengedni, bele a lencsébe,
-citromlé vagy ecet, felforralni, fél pohár tejföl, pikáns legyen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar karfiolfőzelék
karfiolfőzelék

A karfiolt megpucolom, rózsáira szedem, és a kókuszolajon egy picit megpirítom. Annyi tisztított vízzel öntöm fel, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzön, fedő alatt, forrástól számít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sárgaborsó főzelék - OK
Sárgaborsó főzelék - OK

1. Az előző napon beáztatott borsót leszűröm, leöblítem. 2. Füstölt lében kezdem el főzni. 3. Hozzáadom a megtisztított vöröshagymát. 4. Világos rántást készítek, hideg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Kapros-tejfölös tökfőzelék
Kapros-tejfölös tökfőzelék

Felaprítottam a hagymát és a kaprot gondosan, hogy nagyobb darabok ne maradjanak. A gyalult tököt megmostam, és kifacsartam belőle a nedvességet. A kapor 2/3-ad részét megpirítot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenót á la nagymama
Spenót á la nagymama

A spenótlevelet bő vízben alaposan megmossuk, majd kevés forrásban lévő vízben kb. 5 perc alatt megpároljuk. Ha kicsit hűlt, a vízzel együtt összeturmixoljuk. Az olajból és a lisz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk