900 g spenót (mirelit, vagy friss)
1 db zsemle
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
380 ml víz
8 evőkanál étolaj
2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
4 gerezd fokhagyma
só
feketebors (őrölt)
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük.
A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe.
Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy teljesen sima, csomómentes legyen.
Belenyomjuk a fokhagymát, majd beletesszük a felengedett, lecsöpögtetett spenótot. Alaposan összekeverjük!
Hozzáadjuk a beáztatott zsemlét, ezzel is alaposan elkeverjük.
Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeturmixoljuk.
Tükörtojással tálaljuk. Jó étvágyat!
A spenótot felforraljuk. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk. Belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük a rántásban, és pár pillanatig pirítjuk. Ezután azonnal felhigítj...
Elkészítési idő:A spenótot alaposan megmossuk. A spenótot feltesszük főni, melyet forrás után még kb 15-20 percig főzünk, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajt felhevítjü...
Elkészítési idő:A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd megmossuk. A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük. Ha üvegessé vált a hagyma, hozzáadjuk a burgonyát, elkeverjük. Só...
Elkészítési idő:Mennyiségeket nem írtam, mert mindenki ízlés szerint készíti el. Én ezt az ételt 3 személyre készítettem el kb. fél kiló kelkáposztából, 3 nagyobb burgonyából. A káposztát jól megm...
Elkészítési idő: