900 g spenót (mirelit, vagy friss)
1 db zsemle
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
380 ml víz
8 evőkanál étolaj
2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
4 gerezd fokhagyma
só
feketebors (őrölt)
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük.
A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe.
Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy teljesen sima, csomómentes legyen.
Belenyomjuk a fokhagymát, majd beletesszük a felengedett, lecsöpögtetett spenótot. Alaposan összekeverjük!
Hozzáadjuk a beáztatott zsemlét, ezzel is alaposan elkeverjük.
Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeturmixoljuk.
Tükörtojással tálaljuk. Jó étvágyat!
- A vöröshagymát, a krumplit és a kolbászt felkockázzuk. - Az apróra vágott vöröshagymát kis olajon megdinszteljük. - Ebbe beletesszük az apróra vágott kolbászt. - Majd annyi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA finomra aprított vöröshagymát a vaj és az olaj keverékén üvegesre dinszteljük. Finoman sózom, pár kanál vízzel meglocsolom, hogy gyorsabban főjön. Ráreszeljük a fokhagymát, fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt beletesszük egy nagyobb lábosba. Megsózzuk és öntunk rá egy pici ecetet (Kb 2 teáskanállal) es egy keves vizet. A hagymát és a paprikát vékony csíkokra, a paradicsomot apr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPici olajra ráöntöm a mirelit borsót, meg körülbelül 1 dl vizet, és elkezdem kiolvasztani/párolni. Amikor puha, sózom, picit cukrozom. Kikeverek simára kb 4-ek. lisztet tejjel és r...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű