900 g spenót (mirelit, vagy friss)
1 db zsemle
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
380 ml víz
8 evőkanál étolaj
2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
4 gerezd fokhagyma
só
feketebors (őrölt)
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük.
A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe.
Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy teljesen sima, csomómentes legyen.
Belenyomjuk a fokhagymát, majd beletesszük a felengedett, lecsöpögtetett spenótot. Alaposan összekeverjük!
Hozzáadjuk a beáztatott zsemlét, ezzel is alaposan elkeverjük.
Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeturmixoljuk.
Tükörtojással tálaljuk. Jó étvágyat!
A lencsét kicsit beáztatjuk. Feltesszük főzni, beletesszük egészben a hagymát, fokhagyma gerezdeket, babérlevelet, erőleveskockát, sót.. Közben a tejfölt összekeverjük a mustárra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA répát és krumplit megtisztítjuk, felaprítjuk és kevés vízben sóval, cukorral, babérlevéllel, majoránnával és a beleszeletelt fokhagymával megfőzzük. Az utolsó 5 percben hozzáa...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A borsót a fokhagymával egy pici olajon elkezdjük párolni majd felöntjük vízzel. Sóval, cukorral ízesítjük. 2. Kb 15 perc főzés után tejfölbe kevert liszttel behabarjuk. 3. To...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA spenótot felforraljuk. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk. Belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük a rántásban, és pár pillanatig pirítjuk. Ezután azonnal felhigítj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű