1 kg tök vagy cukkini (lehet fagyasztott is)
olaj
1 kis fej vöröshagyma
2 púpos evőkanál liszt
tej
tejföl
fokhagyma vagy fokhagymapor
kapor
só
cukor
A tököt kevés vízben felteszem főni. (Ha fagyasztott, akkor addig melegítem így, amíg teljesen felolvad.)
Kevés olajon megfonnyasztom a vöröshagymát, ráteszem a lisztet, majd zsemle színűre pirítom. Felöntöm tej és víz keverékével.
Elkeverem, utána így hidegen hozzáöntöm a tökhöz.
Teszek bele sót, cukrot, kaprot és kb. még 10-15 percig főzöm.
A végén a tejfölt kevés vízzel alaposan kikeverek, szűrőn át beleteszem a főzelékbe, a tejföllel együtt is felforralom.
Tej és víz mennyisége változtatható, lehet csak vízzel is.
A borsót átöblítjük, konyharuhán leszárítjuk. A petrezselymet finomra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd rátesszük a borsót és kevergetve 2-3 percig dinszteljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza húst a sóval,babérlevéllel a vékonyra szelt hagymával felteszem főni.....a káposztát átmosom és lecsurgatom...mikor a hús már majd nem puha hozzá teszem a káposztát egyet forralo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 220 fokra. A kockázott zeller és édesburgonya harmadát az összes céklával együtt borítsuk egy zacskóba. A fél deci olajat a sóval, chilivel és egy teáskanál...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézhttps://cookpad.com/hu/receptek/1925308-zoldbabfozelek
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű