étolaj,
zöldborsó,
víz,
kristálycukor,
só,
1 db leveskocka,
petrezselyemzöld.
A habaráshoz:
1 kis db. tejföl,
kb. egy kanál liszt.
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. .Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz. Adjuk hozzá a petrezselyemzöldet is.
Közben elkészíthetjük a habarást. Egy kis tálban keverjük a lisztet a tejföllel csomómentesre.
Hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a más kész borsóhoz, 2-3 perc és készen is van a finom borsófőzelék.
Jó étvágyat kívánok!
A rebarbarát megpucoljuk, a vékony héját lehúzzuk és apró kockákra vágjuk. Feltesszük főni az áfonyával együtt annyi vízben ami ellepi, sót és cukrot adunk hozzá ízlés szerint. Van...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát a zsírral vagy étolajjal megfonnyasztom, beleteszek egy kiskanál összevágott petrezselymet, pár pillanatig együtt sütöm, azután hozzáadom a vágott zöldbabot és annyi vize...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA babot előző este beáztatjuk. A beáztatott babot és a füstölt oldalast kb 1,5 liter vízben feltesszük főni. Beleteszünk 1 fej vöröshagymát egészben, amit később, m...
Elkészítési idő: 155 perc Nehézség: Könnyű