étolaj,
zöldborsó,
víz,
kristálycukor,
só,
1 db leveskocka,
petrezselyemzöld.
A habaráshoz:
1 kis db. tejföl,
kb. egy kanál liszt.
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. .Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz. Adjuk hozzá a petrezselyemzöldet is.
Közben elkészíthetjük a habarást. Egy kis tálban keverjük a lisztet a tejföllel csomómentesre.
Hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a más kész borsóhoz, 2-3 perc és készen is van a finom borsófőzelék.
Jó étvágyat kívánok!
1. A megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. 2. Közben...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tököcskéket meghámozom, végeit - ahogy kívánja - levágom, a többi részét 1,5-2 cm-es kockára feldarabolom. A vajat felolvasztom, megfuttatom rajta az apróra vágott kapor felét, b...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű1. Egy lábasba felmelegítjük az olívaolajat, hozzádobjuk a vajat és a finomra vágott hagymát. Pár alatt üvegesre pirítjuk, belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, néhányszor gyor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelbimbót megtisztítom, leforrázom (így nem lesz keserű), majd felteszem annyi vízben főni, hogy épp, hogy ellepje a víz a zöldséget. Fűszerezem, majd mikor puhára főtt hozzáadom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű