1 ü zöldborsó
1 fej hagyma
pirospaprika
só, bors, vegeta, petrezselyem
1 p tejföl
0,5 l tej
kevés olaj
2 evk liszt
A hagymát kockára vágom, kevés olajban megpárolom, megszórom paprikával, rárakom a borsót (levével együtt), megszórom a fűszerekkel és összefőzöm. A lisztből és tejfölből habarást készítek, felöntöm tejjel és behabarom vele a főzeléket. Ha kell még tejjel hígítom, és melegen, fasírttal tálalom.
1. A hagymát meghámozzuk, apróra felkockázzuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, szakállkáját finomra vágjuk. Az olajat nagyobb lábasban felforrósítjuk, megfonnyasztjuk b...
Elkészítési idő:Krumpli főzelék. A krumplit megmosom, vagy karikára, vagy apróbb kockára vágom. Felteszem 1 babérlevéllel sóval, kevés ézelízesítőval és kevés majorannával és annyi vízzel, hogy...
Elkészítési idő:1. Étolajat hevítünk egy lábasban. 2. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. 3. Ezután öntsük fel a vízz...
Elkészítési idő:Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikár...
Elkészítési idő: