70dkg karfiol (rózsáira bontva, megtisztítva ennyi)
10dkg Pilos 0,1%os natúr joghurt
Annyi víz, hogy félig ellepje a karfiolt.
Fűszerek ízlés szerint: ételízesítő, bors, piros paprika, fokhagyma....stb.
A karfiol rózsákat felteszem főni, párolódni annyi vízben, hogy csak félig lepje el. Fűszerezem. Ha már majdnem kész kiszedem kb. az 1/3-át és a joghurttal együtt összeturmixolom, végül ezzel sűrítem be a főzeléket.
Ebből a mennyiségből 3 adag lesz. (Persze ez egyénfüggő...)
1adag feltét nélkül:
84kalória
7,3g fehérje
11,4g szénhidrát
1g zsír
https://www.youtube.com/watch?v=Xzu3grbz_bU https://www.nosalty.hu/recept/fokhagymas-tejfolos-zoldbabfozelek-petrezselyemzolddel-kaporral https://www.nosalty.hu/recept/zoldba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyma apróra, olajon pirítgat. Bele pirospaprika, majd a paradicsom és paprika, só, bors. Főz egy kicsit. Bele a tök, kapor, vegeta/leveskocka, só, bors. Víz. Főz. Tejfölös ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét előző este alaposan átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja reggelre mindet! Felrakjuk a vizet, beleteszünk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA krumplit megmossuk, megpucoljuk és tetszés szerint összevágjuk. Beöntjük egy közepes lábosba, meghintjük a csemege paprikával, sóval, borssal, betesszük a babérleveleket, majd fe...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű