70dkg karfiol (rózsáira bontva, megtisztítva ennyi)
10dkg Pilos 0,1%os natúr joghurt
Annyi víz, hogy félig ellepje a karfiolt.
Fűszerek ízlés szerint: ételízesítő, bors, piros paprika, fokhagyma....stb.
A karfiol rózsákat felteszem főni, párolódni annyi vízben, hogy csak félig lepje el. Fűszerezem. Ha már majdnem kész kiszedem kb. az 1/3-át és a joghurttal együtt összeturmixolom, végül ezzel sűrítem be a főzeléket.
Ebből a mennyiségből 3 adag lesz. (Persze ez egyénfüggő...)
1adag feltét nélkül:
84kalória
7,3g fehérje
11,4g szénhidrát
1g zsír
Beáztatjuk a lencsét majd főzés előtt leöntjük a levét és beletesszük egy edénybe. Közben felkockázzuk a hagymát, és elkeverjük a lencsével. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 2 u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Tegyünk oda egy lábasba vizet, és adjunk hozzá két-három kanál sót. A kisebb lábast, ha félig raktuk vízzel (megközelítőleg 2-3 liter víz), akkor annyi kukoricadarát ön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://hvg.hu/gasztronomia/20100525_spenot_recept Természetesen a legtöbb ásványi anyag és vitamin akkor marad benne leginkább, ha nyersen fogyasztjuk, vagy csak nagyon rövid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megfőzzük sós vízbe, amikor már megpuhult készítünk egy fokhagymás rántást. Felengedjük tejjel. A vízből kiszedjük a spenótot. Késsel összedaraboljuk és beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű