Családireceptkönyv.hu

Székelykáposzta


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 2 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


425 gramm savanyú-káposzta (1 zacskó)
1 fej vöröshagyma
egy kanál olívaolaj
pirospaprika
marhapörkölt
1 vegakrém/tejföl

Elkészítés:


A marhapörköltet elkészítjük, vagy ha ügyesek voltunk, akkor már tettünk félre korábbi, nagyobb adag készítésénél. Egy lábosba egy kanál olívaolajon megdinszteljük a hagymát és rátesszük a pirospaprikát majd jöhet rá a káposzta. Felöntjük egy kevés vízzel és kb fél órát hagyjuk puhulni. Utána jöhet bele a pörkölt, amivel egy újabb fél órán át készre főzzük. Ha kész, egy fél pohár vegakrémet/tejfölt elkeverünk simára a főzelékből kivett lével, majd hozzáöntjük és jól összekeverjük. Tálaláskor a főzelék tetejére mehet még egy kanál tejföl.

Székelykáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sóska
Sóska

A sóskát alaposan átmossuk, a szárát (nem csak ami a levélen túllóg!) eltávolítjuk. Jól lecsepegtetjük. Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a sóskát, és addig fonnyasztjuk, míg a l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
spenótos sárgaborsófőzeléket fűszeresen és krémesen
spenótos sárgaborsófőzeléket fűszeresen és krémesen

A sárgaborsót vagy előző este, vagy főzés előtt 1 órával áztassuk be. Akkor sincs gond, ha nincs időnk az áztatásra, ebben az esetben is isteni főzelékünk lesz, csak egy picivel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
SÁRGABORSÓ-FŐZELÉK, AHOGY BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI
SÁRGABORSÓ-FŐZELÉK, AHOGY BORBÁS MARCSI KÉSZÍTI

Elkészítés A Stefániához a zsemléket félbetépjük, majd beáztatjuk egy kevés vízbe. Ha megszívták magukat, akkor kicsavarjuk belőlük a fölösleges vizet, majd a kezünkkel szétmorz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Spenótfőzelék
Spenótfőzelék

A spenótleveleket megmossuk, főerüket eltávolítjuk. Enyhén sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Éles késsel feldaraboljuk. A zsírban megfuttatjuk a lisztet, ma...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk