Családireceptkönyv.hu

Székelykáposzta


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 2 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


425 gramm savanyú-káposzta (1 zacskó)
1 fej vöröshagyma
egy kanál olívaolaj
pirospaprika
marhapörkölt
1 vegakrém/tejföl

Elkészítés:


A marhapörköltet elkészítjük, vagy ha ügyesek voltunk, akkor már tettünk félre korábbi, nagyobb adag készítésénél. Egy lábosba egy kanál olívaolajon megdinszteljük a hagymát és rátesszük a pirospaprikát majd jöhet rá a káposzta. Felöntjük egy kevés vízzel és kb fél órát hagyjuk puhulni. Utána jöhet bele a pörkölt, amivel egy újabb fél órán át készre főzzük. Ha kész, egy fél pohár vegakrémet/tejfölt elkeverünk simára a főzelékből kivett lével, majd hozzáöntjük és jól összekeverjük. Tálaláskor a főzelék tetejére mehet még egy kanál tejföl.

Székelykáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Kelkáposzta főzelék Mama módra
Kelkáposzta főzelék Mama módra

A káposztaleveleket (torzsa nélkül) néhány másodpercre forró vízbe mártjuk, majd felszeljük. A vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, rász...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
Avatar Borsófőzelék tejszínnel
Borsófőzelék tejszínnel

A zöldborsót felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Közben ízlés szerint megfűszerezzük: húsleves kocka, zúzott fokhagyma, só, bors, petrezselyemzöld. Puhára főzzük. Közben 2 e...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

1.A lencsét egy pár órára vízbe áztatjuk. 2. A lencsét vízbe tesszük, az apróra vágott hagymát és a babérlevelet is hozzáadjuk. Sózzuk, és puhára főzzük. 3. A lisztből, az ol...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar TEJFÖLÖS BURGONYA FŐZELÉK DEBRECENIVEL
TEJFÖLÖS BURGONYA FŐZELÉK DEBRECENIVEL

A burgonyát megtisztítjuk, jól megmossuk és kockára vagy kb. félcentis karikára vágjuk. Újra megmossuk és feltesszük főni annyi vízbe, amennyi pont ellepi. Sózzuk, borsozzuk.Tehetü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk