425 gramm savanyú-káposzta (1 zacskó)
1 fej vöröshagyma
egy kanál olívaolaj
pirospaprika
marhapörkölt
1 vegakrém/tejföl
A marhapörköltet elkészítjük, vagy ha ügyesek voltunk, akkor már tettünk félre korábbi, nagyobb adag készítésénél. Egy lábosba egy kanál olívaolajon megdinszteljük a hagymát és rátesszük a pirospaprikát majd jöhet rá a káposzta. Felöntjük egy kevés vízzel és kb fél órát hagyjuk puhulni. Utána jöhet bele a pörkölt, amivel egy újabb fél órán át készre főzzük. Ha kész, egy fél pohár vegakrémet/tejfölt elkeverünk simára a főzelékből kivett lével, majd hozzáöntjük és jól összekeverjük. Tálaláskor a főzelék tetejére mehet még egy kanál tejföl.
-A babot megpucoljuk,2-3 cm-es darabokra tördeljük tegyük fel kevés vízben főni( csak annyi víz, hogy ellepje) -. Ízesítsük Delikáttal és babérlevéllel. Főzzük kb. 10-12 percig, m...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézFokhagymás rántásra rakom a spenótot,majd sózom. Tejbe áztatott zsemlét rakok bele,a végén 2 felvert tojással sűrítem.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A borsót a vízben feltesszük főni, amíg meg nem puhul. 2. Hozzáadjuk a vegetát, és a fokhagymakrémet. 3. Amikor a borsó megpuhult, elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű