15 dkg gríz, 3 dl tej, 8 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás, 3 evőkanál forró olaj, porcukor, baracklekvár
: Egy tálba összekeverem a tejet a grízzel és félreteszem 2-3 órát állni. Egy tálban kikeverem a vajat a tojássárgájával és a cukorral, egy másikban pedig felverem a tojásfehérjéket. Mindkettőt beleöntöm a tejes grízbe és már csak fakanállal elkeverem. A mikróban szoktam melegíteni egy pohárban három evőkanálnyi olajat, és ezt is hozzákeverem a tésztához. Tűzálló tálba öntöm (nem kell kikenni semmivel) és 180 fokos előmelegített sütőbe teszem. Egy órán át sütöm, időnként fakanállal megkavarom.
A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mázas cseréptálba szőlőmagolajat öntök, erre fektetem az előzetesen meghámozott és felszeletelt padlizsánokat, megszórom porfűszer-keverékkel, erre karikára vágott hagymát és p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajból, a lisztből és a reszelt hagymából világos rántást készítünk, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, cukorral, kevés ecettel, mustárral. Beleke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGombóc: A hozzávalókat összegyúrjuk és forró, de nem lobogó sós vízben 15 perc alatt megfőzzük (10 db gombóc lesz). Paradicsomszósz: Mindent krémesre turmixolunk és egyet forr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű