menu

Családireceptkönyv.hu

Császármorzsa Haypál Viki módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg gríz, 3 dl tej, 8 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás, 3 evőkanál forró olaj, porcukor, baracklekvár

Elkészítés:


: Egy tálba összekeverem a tejet a grízzel és félreteszem 2-3 órát állni. Egy tálban kikeverem a vajat a tojássárgájával és a cukorral, egy másikban pedig felverem a tojásfehérjéket. Mindkettőt beleöntöm a tejes grízbe és már csak fakanállal elkeverem. A mikróban szoktam melegíteni egy pohárban három evőkanálnyi olajat, és ezt is hozzákeverem a tésztához. Tűzálló tálba öntöm (nem kell kikenni semmivel) és 180 fokos előmelegített sütőbe teszem. Egy órán át sütöm, időnként fakanállal megkavarom.

Császármorzsa Haypál Viki módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tamás
Sajtos makaróni - Mac and Cheese
Sajtos makaróni - Mac and Cheese

A vajat olvasszuk meg, majd szórjuk rá a lisztet, és sűrűn kevergetve, közepes lángon "pirítsuk" pár percig. Majd fokozatosan adjuk hozzá a szobahőmérsékletű tejet, amit aztán mind...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Burgonyás tésztába tekert virsli
Burgonyás tésztába tekert virsli

A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagyma ágyon sült csirkemáj
Hagyma ágyon sült csirkemáj

A hagymát apróra vágjuk és kevés zsíron üvegesre pirítjuk. A csirkemájat megtisztítjuk, rádobjuk a hagymára. Borsozzuk és lefedve pár percet pároljuk. A fedőt eltávolítva, kever...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
 karfi­ol­ke­nyér
karfi­ol­ke­nyér

elegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk