15 dkg gríz, 3 dl tej, 8 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás, 3 evőkanál forró olaj, porcukor, baracklekvár
: Egy tálba összekeverem a tejet a grízzel és félreteszem 2-3 órát állni. Egy tálban kikeverem a vajat a tojássárgájával és a cukorral, egy másikban pedig felverem a tojásfehérjéket. Mindkettőt beleöntöm a tejes grízbe és már csak fakanállal elkeverem. A mikróban szoktam melegíteni egy pohárban három evőkanálnyi olajat, és ezt is hozzákeverem a tésztához. Tűzálló tálba öntöm (nem kell kikenni semmivel) és 180 fokos előmelegített sütőbe teszem. Egy órán át sütöm, időnként fakanállal megkavarom.
A sütőt izzítsátok be 200 fokra. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyőben. Kevés só és bors mehet rá. A tojásokat lazán verjéte...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesRétegelve: burgonya szeletelve, tojás szeletelve, húspép fele. Megismételjük. Beirdalt szalonna. Sütőbe vele. Ha a szalonna megsült, ráütjük a tojásokat. Mikor azok megsültek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe a babot, egy másik tálban pedig a füstölt húst. Másnap fél órára hideg vízbe teszünk egy római tálat fedelével együtt. A zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA babot előző este beáztatjuk. Másnap leöblítjük és feltesszük főni. Az első levet leöntjük róla, a második levet ízlés szerint sózzuk, és miután elkezdett forrni, kis lángon, mint...
Elkészítési idő: 4-6 fő Nehézség: Nehéz