15 dkg gríz, 3 dl tej, 8 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás, 3 evőkanál forró olaj, porcukor, baracklekvár
: Egy tálba összekeverem a tejet a grízzel és félreteszem 2-3 órát állni. Egy tálban kikeverem a vajat a tojássárgájával és a cukorral, egy másikban pedig felverem a tojásfehérjéket. Mindkettőt beleöntöm a tejes grízbe és már csak fakanállal elkeverem. A mikróban szoktam melegíteni egy pohárban három evőkanálnyi olajat, és ezt is hozzákeverem a tésztához. Tűzálló tálba öntöm (nem kell kikenni semmivel) és 180 fokos előmelegített sütőbe teszem. Egy órán át sütöm, időnként fakanállal megkavarom.
A padlizsánt hosszában kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. A paradicsomokat pár percre forró vízbe tesszük, majd a héjukat lehúzzuk, és kis...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA májat nagyobb darabokra vágjuk (általá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zöldpaprika csumáját és magjait eltávolítjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, eltávolítjuk. A vöröshagymát apróra daraboljuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot falatnyi (nagyjából 2...
Elkészítési idő: 1 ó 30 p Nehézség: KönnyűTerítsd ki a tésztát egy sütőpapírra, és szórd meg reszelt sajttal. Fektess rá néhány szelet bacont, és üss rá 3-4 tojást.Fűszerezd kedved szerint, végül szórd meg egy kis snidling...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű