Hozzávalók:
1 db főtt, füstölt csülök, 2 kg burgonya, 2 pohár tejföl, 1
pohár tejszín, 2 fej vöröshagyma, 20dkg trappista sajt, 6 db
főtt tojás, olaj, mustár, ketchup, bors.
Nagyon nehéz elkészíteni, csak erős idegzetűek tervezzenek
be effajta eledelt. A dolog borzasztóan nehéz
kivitelezhetősége abban rejlik, hogy nincs az a füstölt
csülök, amit,ha megfőznek (finom, illatos, puhára, ahogy
illik, hogy leváljon a csontról), ne fogyna el azon melegében.
Legfeljebb némi bőrdarabka marad belőle egy óra múlva, de
ez sajnos nem elég a rakott krumpliba. Pár módszer
azonban mégis kínálkozik e hatalmas nehézség
áthidalására:
1.Főzz két csülköt.
2.A megfőtt és kicsontozott csülköt jó szorosan tekerd be alufóliába és vidd át a szomszéd hűtőjébe.
3. Kérd meg a szomszédot, hogy ő főzzön neked egy csülköt és őrizze másnapig.
4. Jól vacsoráztasd be a családot, és amíg alszanak, az éj leple alatt főzd meg a csülköt.
Gyűjthetsz még ötleteket a megőrzésre vonatkozóan, de
valószínűleg egyetlen bombabiztos tipp sem létezik. Ha
valamilyen csoda folytán mégiscsak sikerült valamilyen
alattomos módon megőrizned egy kitűnő, kicsontozott,
kihűlt, főtt csülköt, nyert ügyed van.
Innen kezdve a kaja elkészítése pofon egyszerű.
Szeleteld fel a csülköt, karikázd fel a nyers krumplit, meg a
hagymát. Főzd meg a tojást. Tegyél némi olajat egy jó nagy
tepsibe és kezd rétegezni a dolgokat. Egy réteg krumpli, ezt
sózd meg egy kicsit, szórd meg borssal, tedd rá a hagymát.
Jön rá a csülök, ezt kend meg mustárral és ketchuppal,
karikázd rá a főtt tojást, ezt hintsd meg reszelt sajttal és
tedd rá az egyik pohár tejfölt. Következik a krumpli, pici só,
bors,a maradék reszelt sajt, a másik pohár tejföl. Az
egészet, pedig öntsd le egy pohár tejszínnel,takard le
alufóliával és tedd be sülni.
Ne lepődj meg, ha az egész család kizarándokol a konyhába
és nehéz sóhajtások közepette valami ősi beduin táncot lejt
a tűzhely körül. Ez csak a látszat; nem rituálé, csak a
csülöknek szól. Ha a felső réteg krumpli megpuhult, vedd le
a fóliatakarást és pirítsd még egy kicsit, feltéve, ha kibírja
addig a család. Ha nem, hát nem.Haloványan is pont olyan
isteni finom.
Egy lábosban vajat olvasztunk, beletesszük a felaprított hagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a szeletelt gombát. Körülbelül tíz percig kevergetve pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta. Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított pap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasban zsírjára sütjük a kockázott bacont, majd amikor már kezd színt kapni, hozzáadjuk az apróra felvágott hagymát, majd pár percig együtt pirítjuk tovább. Végül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet felforraljuk a kockákkal. Hozzáadunk 1 ek zsírt vagy olajat, valamint a felszeletelt vöröshagymát. 2. Eközben fölkockázzuk a zöldpaprikát és a tv paprikát, majd ezek...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz