Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gulyásleves


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1000 g sertéshús,
300 g burgonya,
150 g sárgarépa,
150 g petrezselyem,
100 g füstölt szalonna,
80 g sertészsír,
150 g vöröshagyma,
1db zöldpaprika,
1db paradicsom,
1cs zeller zöld,
20 g fokhagyma,
fűszerpaprika,
őrölt kömény,
só.
1 egész tojás
100 g liszt.

Elkészítés:


A füstölt szalonnát apró kockákra daraboljuk, kevés zsírban megpirítjuk, ebben apróra vágott vöröshagymát dinsztelünk, majd fűszerpaprikával megszórjuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, és belerakjuk a felkockázott húst. A húst körbe pirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel . Őrölt köménnyel fűszerezzük, kevés folyadékon tartalmas pörköltalapot készítünk. Zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, majd kicsivel később a kockákra darabolt burgonyát, és az apróra darabolt zellerlevelet, ezután beledaraboljuk a zöldpaprikát, és a paradicsomot, majd megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük. Tojásból és a lisztből egy csipet só hozzáadásával galuskatésztát készítünk, és a végén a levesbe szaggatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az eredeti gulyás marhahúsból készül. De én azért kiváncsi lettem volna egy olyan nincstelen koldús szegény gulyásra aki a mezőn marhahúst főzött... a valóságban az osztrák nemesi világban készítették. Nállunk legfeljebb ünnepnapon sertésből, vagy hús nélkül.
Hát ennyire magyar a gulyás.
Ezért is nem lett hungarikum.
Sertésből is nagyon jól el lehet készíteni, szinte bármely részéből, a lényeg hogy azért túl zsíros se legyen a hús.

Gulyásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csülök pékné módra recept
Csülök pékné módra recept

elkészítés A csülköket sós-borsos-babérleveles-fokhagymás-vöröshagymás vízben (annyi vízben, hogy éppen ellepje) 2-2 és fél órán át lassú tűzön előfőzzük. A csülköket még meleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott karfiol
Rakott karfiol

A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, és feltesszük főni sós vízben. A hagymát apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált húst, és pár percig p...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Tortilla tekercs
Tortilla tekercs

Tészta: A tortillához összegyúrjuk a hozzávalókat annyi vízzel, amitől szépen összeáll. Ne legyen túl kemény! 8 részre osztjuk, egyenként kör alakúra nyújtjuk (papírvékonyságúra)...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Csirkepogácsa tárkonyos mártásban
Csirkepogácsa tárkonyos mártásban

A kenyérhéját vékonyan levágjuk, kockákra vágjuk, egy edénybe tesszük, a tejet ráöntjük, és hagyjuk, hogy jól magába szívja. A húst lemossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk