Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gulyásleves


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1000 g sertéshús,
300 g burgonya,
150 g sárgarépa,
150 g petrezselyem,
100 g füstölt szalonna,
80 g sertészsír,
150 g vöröshagyma,
1db zöldpaprika,
1db paradicsom,
1cs zeller zöld,
20 g fokhagyma,
fűszerpaprika,
őrölt kömény,
só.
1 egész tojás
100 g liszt.

Elkészítés:


A füstölt szalonnát apró kockákra daraboljuk, kevés zsírban megpirítjuk, ebben apróra vágott vöröshagymát dinsztelünk, majd fűszerpaprikával megszórjuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, és belerakjuk a felkockázott húst. A húst körbe pirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel . Őrölt köménnyel fűszerezzük, kevés folyadékon tartalmas pörköltalapot készítünk. Zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket, majd kicsivel később a kockákra darabolt burgonyát, és az apróra darabolt zellerlevelet, ezután beledaraboljuk a zöldpaprikát, és a paradicsomot, majd megfelelő mennyiségű vízzel felöntjük. Tojásból és a lisztből egy csipet só hozzáadásával galuskatésztát készítünk, és a végén a levesbe szaggatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az eredeti gulyás marhahúsból készül. De én azért kiváncsi lettem volna egy olyan nincstelen koldús szegény gulyásra aki a mezőn marhahúst főzött... a valóságban az osztrák nemesi világban készítették. Nállunk legfeljebb ünnepnapon sertésből, vagy hús nélkül.
Hát ennyire magyar a gulyás.
Ezért is nem lett hungarikum.
Sertésből is nagyon jól el lehet készíteni, szinte bármely részéből, a lényeg hogy azért túl zsíros se legyen a hús.

Gulyásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
SONKÁS SAJTOS GUBA
SONKÁS SAJTOS GUBA

A tojásokat felverem, fűszerekkel ízesítjük, majd hozzáadjuk a langyos tejet. A kifliket felkarikázzuk, belemártjuk (ne áztassuk el!), majd vajjal kikent jénaiba teszünk egy sort....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veronika
Belga: Carbonade flamande/Stoofvlees
Belga: Carbonade flamande/Stoofvlees

1. A bacont apróra kockázzuk, zsírjára sütjük egy nagyobb lábosban, majd kiszedjük. A visszamaradt zsíron nagy lángon körbepirítjuk a marhakockákat, majd ezeket is kiszedjük. 2. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jolánka
Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük kevés olajon. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a vöröshagymát, a lereszelt fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyírségi gombócleves, raguleves
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Nyírségi gombócleves, raguleves

A húst kockára vágjuk és a megmosott összeaprított, vajon megpárolt hagymákra öntjük, sózzuk, borsozzuk. Kifehéredésig többszöri kevergetés mellett pároljuk. Ez után tegyük rá az...

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk