egy fej karfiol rózsáira szedve
apróra vágott petrezselyemzöld (elhagyható, ha épp nincs otthon)
3 db krumpli,1 tojás,zsemlemorzsa,só,bors
A karfiolt sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, majd villával törjük darabosra. Hagyjuk kihűlni. Reszeljük hozzá a krumplit, adjuk hozzá a tojást, a petrezselymet, sót, borsot ízlés szerint, és annyi zsemlemorzsával kössük meg a masszát, hogy jól formálható, nem folyékony anyagot kapjunk. Tetszés szerinti formára alakíthatjuk (ha lapított lepényt készítesz, mehet másnap szendvicsbe, hús helyett), zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Itt érdemes vigyázni, nehogy hamar megbarnuljon a külseje, mert idő kell neki, amíg a krumpli is megpuhul benne.
A krumplit, a füstölt kolbászt és a virslit vékonyan szeleteljük fel. A sajtot reszeljük le és a tojásokat üssük bele egy tányérba, majd villával alaposan verjük fel. Egy tepsibe...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA babokat "konzervméretűre" daraboljuk ( vagy eleve konzerv- vagy fagyasztott zöldségeket használunk ), a sárgarépát és a paprikát felkockázzuk. A pulykahusit kevés olajon jól áts...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz olajon morzsásra pirítom a darált húst. Ráteszem a gombát és a paprikát, hagymát, fokhagymát és 3-4 percig párolom. Hozzáadom a paradicsomot is és tovább párolom 2-3 percig. N...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Sütőpapírt teszek egy tepsibe, erre teszem a padlizsánokat, és addig sütöm, amíg alaposan meg nem barnulnak. Majd a zöldség húsát óvatosan kikaparom a héjából, egy tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű