4 gerezd fokhagyma
1 kg burgonya
1 1/2 csésze tej
50 g vaj
1 evőkanál liszt
só, bors
100 g füstölt oldalas
Mossuk meg a burgonyát, és főzzük meg héjában
Miután megfőtt, tisztítsuk meg héjától, és vágjuk fel vékony szeletekre
Kenjünk ki jól egy tepsit fokhagymával, helyezzünk el benne 1 réteg burgonyát, majd 1 réteg vékony szeletekre vágott füstölt oldalast
Készítsünk szószt vajból, lisztből, tejből és fűszerezzük sóval, borssal
Fedjük le a tepsi tartalmát még 1 réteg burgonyával, majd kenjük el a tetején a fehér szószt
Hagyjuk sülni, míg a teteje meg nem pirul
A lencsét megmossuk, ha szükséges kiválogatjuk. Egy nagy lábasban a hagymát kevés zsíron megdinszteljük. Rádobjuk a fokhagymát is, majd a felaprított zöldségeket. Megsózzuk, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes◾️A szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk. ◾️Ha megpirult a sült szalonnakockákat kiszedjük a zsírból és a maradék zsiradékon a hagymát megpirítjuk. ◾️Hozzáadjuk a zúzott fokh...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben, 1-2 csipet friss rozmaringgal főzzük vagy pároljuk. /ne legyen túl puha, inkább csak ress, harapható ;) A grillcsirkét csontjától...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst 1 ek olajon megfuttatom, felöntöm 3 bögre forró vízzel, sózom, és meleg helyen hagyom, hogy megdagadjon. A zöldbabot pici sóval megfőzöm. A felkockázott vöröshagymát...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű