4 gerezd fokhagyma
1 kg burgonya
1 1/2 csésze tej
50 g vaj
1 evőkanál liszt
só, bors
100 g füstölt oldalas
Mossuk meg a burgonyát, és főzzük meg héjában
Miután megfőtt, tisztítsuk meg héjától, és vágjuk fel vékony szeletekre
Kenjünk ki jól egy tepsit fokhagymával, helyezzünk el benne 1 réteg burgonyát, majd 1 réteg vékony szeletekre vágott füstölt oldalast
Készítsünk szószt vajból, lisztből, tejből és fűszerezzük sóval, borssal
Fedjük le a tepsi tartalmát még 1 réteg burgonyával, majd kenjük el a tetején a fehér szószt
Hagyjuk sülni, míg a teteje meg nem pirul
1. A mandulatejet melegítsük meg a zabpehellyel együtt, hagyjuk kihűlni. 2. Keverjük hozzá a túrót, ízlés szerint édesítőszert és a szobahőmérsékleten kiengedett gyümölcsöket.
Elkészítési idő: 15 PERC Nehézség: KönnyűA megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni. Egy edényben olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, felen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütésre alkalmas tálat megszórjuk a sajt és az apróra vágott sonka felével, meglocsoljuk a tejföllel és teszünk rá vajdarabkákat. Ráütjük a tojásokat, kicsit megsózzuk, majd ismét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt bontsd rózsákra, és sós vízben főzd félpuhára. Az egyik vöröshagymát aprózd fel, majd dinszteld meg. Szórd meg pirospaprikával, tedd rá a húst, valamint a paradicsomot é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű