Családireceptkönyv.hu

Tarja savanyúkáposztaágyon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb 50 dkg savanyú káposzta
2 fej hagyma
több gerezd fokhagyma
kb 1 kg tarja szelet

Elkészítés:


Egy közepes tepsit vékonyan kikentem sertészsírral, majd rászórtam a savanyú káposztát (ha túl savanyú, átmoshatjuk, ha nem elég fűszeres, azt pótolhatjuk). Rászeleteltem a hagymát, a több gerezd fokhagymát, majd ráfektettem a sóval, borssal fűszerezett tarja szeleteket (lehet őket "sűrűn" rakni, mert úgyis összesülnek) a finnyásaknak, mint pl a fiam, használhatunk karajt is, ezek tetejére azonban tenyünk egy kis húsos szalonnát, hogy ne száradjon ki. A tepsit fóliával lefedve 150 fokos sütőbe tettem bő egy órára, majd a a fóliát levéve bő fél órát sütöttem 200 fokon.

Tarja savanyúkáposztaágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
PARADICSOMOS KRUMPLI KOLBÁSSZAL
PARADICSOMOS KRUMPLI KOLBÁSSZAL

A paradicsomokat és a paprikát megmossuk, durvára kockázzuk. A hagymát, fokhagymagerezdeket és a burgonyákat meghámozzuk, a hagymát és a burgonyát felkockázzuk, a fokhagymát egy ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Cserkész egytál
Cserkész egytál

Pucoljuk meg és kockázzuk fel a hagymát és a burgonyát. Serpenyőben süssük ki a szalonna zsírját és dobjuk rá a hagymát, majd a krumplit is. Szeleteljük fel a cserkészkolbászt és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kati
Gombás-paradicsomos frittata bazsalikommal
Gombás-paradicsomos frittata bazsalikommal

1. Szeleteljük fel a vöröshagymát, és préseljük össze a fokhagymát, majd hagyjuk állni 5 percig, így fokozhatjuk a fokhagyma egészségvédő hatását. 2. Egy rozsdamentes acél serpeny...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis csirke villámgyorsan
Cukkinis csirke villámgyorsan

1. Egy 20*25 cm-es tepsit vékonyan kikenünk olajjal. 2. A csirkemelleket szeletekre vágjuk és beszórjuk mindkét oldalukat a sóval, fokhagymaporral, borssal és kevés szerecsendióva...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk