Baconos makaróni torta
A recept egy német újságból való, magam fordítottam, mert megfogott nagyon, illetve volt, amit, picit máshogy és más hozzávalóval készítettem, mert úgy jobban tetszett. Szinte minden jöhet a családnak, ami baconos vagy tészta. A nagyobbik fiam nem túl gomba barát, de még neki is ízlett nagyon. Igaz már a ragu főzése közben is kijött a konyhába, mert valami brutális illata volt. Nálam 23 cm-es tortaformában sült. Mivel itt nincs trappista sajt, én gouda sajttal készítem. Olvasva talán kicsit macerásnak tűnik, mert több lépést kell elkészíteni, de közben rájön az ember, hogy nagyon gyorsan össze lehet dobni, és csak sütni kell. A húst is simán le lehet cserélni pulyka vagy csirke húsra.
Hozzávalók:
25 dkg rövid makaróni tészta, 4 db tojás, 300 g szeletelt bacon,
A sajt szószhoz:
3 evőkanál olaj, 50 g liszt, ½ liter víz, 1 teáskanál ételízesítő, 10 dkg trappista (nálam ez gouda sajt volt), 200 g krémsajt, só, bors
A húsos raguhoz:
2 evőkanál olaj, 40 dkg sertés comb, 25 dkg csiperkegomba, 3 db újhagyma, 1 csokor petrezselyem, só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A legegyszerűbb, ha mindent felvágunk, és egy tálra magunk mellé készítjük, a szerint mihez kell.
A húst alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk,
a gomba törzsét kiszedjük, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk,
az újhagymát felkarikázzuk,
a petrezselymet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük.
A tésztát lobogó sós vízben a zacskón feltüntetett idő szerint megfőzzük, majd leszűrjük.
Elkészítjük a sajtos szószt. Ehhez egy kis edénybe olajat melegítünk, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínűre pirítjuk.
Felöntjük a vízzel, közben csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk az ételízesítőt,
reszelt sajtot,
krémsajtot,
sózzuk, borsozzuk, kap pici őrölt szerecsendiót
is és alaposan elkeverjük. (meg is kóstolhatjuk, elég e így a fűszerezés) Félretesszük.
Elkészítjük a húsos ragut. Egy serpenyőbe olajat forrósítunk, hozzáadjuk a húst, és lepirítjuk.
(Először vizet fog ereszteni, de ez hamar elfő alóla, majd elkezd pirulni, ez csak pár perc)
Közben kevergessük, le ne égessük. Ha szépen megpirult,
hozzáadjuk a gombát, újhagymát, petrezselymet,
sózzuk, borsozzuk,
összekeverjük,
és addig sütjük, amíg a gomba összeesik. Ez max 2-3 perc. Ha ez megvan, levesszük a tűzről.
Egy tába ütjük a tojásokat, habverővel felverjük,
hozzáadjuk a sajtszószt,
majd ebbe öntjük a tésztát
és a húsos ragut,
összekeverjük.
Egy kapcsos tortaformát kívülről alufóliával bevonunk, tepsire tesszük (Azért kell fóliázni, mert enged kevés levet)
a szeletelt baconnal kibéleljük,
úgy hogy kívülre lógjon a fele, amit majd ráhajtunk.
Ha kibéleltük a formát, beleöntjük a tésztás, húsos keveréket,
és ráhajtjuk a bacon kilógó részeit.
170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órát sütjük.
Várunk vele picit és levesszük a tortaforma oldalát.
Ha félig kihűlt szépen szeletelhető lesz.
vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk. Az olajat felhevítjük, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lisztet, a hámozott paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst feltesszük főni. A hagymát, husit, aszalt paradicsomot feldaraboljuk. Egy edényben üvegesre pároljuk a hagymát, rászórjuk a húst, és nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemell filét vágd szeletekre, ha vékonyra szeretnéd készíteni, akkor klopfold ki. Csirkemell helyett készítheted pulykamellből vagy sertésből is A zellert hámozd meg, reszeld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk. A túrót finom szitán áttörjük, és hozzáadjuk a tojásokhoz, majd jól elkeverjük. Ezután k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű