menu

Családireceptkönyv.hu

Baconos makaróni torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Baconos makaróni torta
A recept egy német újságból való, magam fordítottam, mert megfogott nagyon, illetve volt, amit, picit máshogy és más hozzávalóval készítettem, mert úgy jobban tetszett. Szinte minden jöhet a családnak, ami baconos vagy tészta. A nagyobbik fiam nem túl gomba barát, de még neki is ízlett nagyon. Igaz már a ragu főzése közben is kijött a konyhába, mert valami brutális illata volt. Nálam 23 cm-es tortaformában sült. Mivel itt nincs trappista sajt, én gouda sajttal készítem. Olvasva talán kicsit macerásnak tűnik, mert több lépést kell elkészíteni, de közben rájön az ember, hogy nagyon gyorsan össze lehet dobni, és csak sütni kell. A húst is simán le lehet cserélni pulyka vagy csirke húsra.
Hozzávalók:
25 dkg rövid makaróni tészta, 4 db tojás, 300 g szeletelt bacon,
A sajt szószhoz:
3 evőkanál olaj, 50 g liszt, ½ liter víz, 1 teáskanál ételízesítő, 10 dkg trappista (nálam ez gouda sajt volt), 200 g krémsajt, só, bors
A húsos raguhoz:
2 evőkanál olaj, 40 dkg sertés comb, 25 dkg csiperkegomba, 3 db újhagyma, 1 csokor petrezselyem, só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A legegyszerűbb, ha mindent felvágunk, és egy tálra magunk mellé készítjük, a szerint mihez kell.
A húst alaposan megmossuk, kis kockákra vágjuk,
a gomba törzsét kiszedjük, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk,
az újhagymát felkarikázzuk,
a petrezselymet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük.
A tésztát lobogó sós vízben a zacskón feltüntetett idő szerint megfőzzük, majd leszűrjük.
Elkészítjük a sajtos szószt. Ehhez egy kis edénybe olajat melegítünk, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínűre pirítjuk.
Felöntjük a vízzel, közben csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk az ételízesítőt,
reszelt sajtot,
krémsajtot,
sózzuk, borsozzuk, kap pici őrölt szerecsendiót
is és alaposan elkeverjük. (meg is kóstolhatjuk, elég e így a fűszerezés) Félretesszük.
Elkészítjük a húsos ragut. Egy serpenyőbe olajat forrósítunk, hozzáadjuk a húst, és lepirítjuk.
(Először vizet fog ereszteni, de ez hamar elfő alóla, majd elkezd pirulni, ez csak pár perc)
Közben kevergessük, le ne égessük. Ha szépen megpirult,
hozzáadjuk a gombát, újhagymát, petrezselymet,
sózzuk, borsozzuk,
összekeverjük,
és addig sütjük, amíg a gomba összeesik. Ez max 2-3 perc. Ha ez megvan, levesszük a tűzről.
Egy tába ütjük a tojásokat, habverővel felverjük,
hozzáadjuk a sajtszószt,
majd ebbe öntjük a tésztát
és a húsos ragut,
összekeverjük.
Egy kapcsos tortaformát kívülről alufóliával bevonunk, tepsire tesszük (Azért kell fóliázni, mert enged kevés levet)
a szeletelt baconnal kibéleljük,
úgy hogy kívülre lógjon a fele, amit majd ráhajtunk.
Ha kibéleltük a formát, beleöntjük a tésztás, húsos keveréket,
és ráhajtjuk a bacon kilógó részeit.
170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órát sütjük.
Várunk vele picit és levesszük a tortaforma oldalát.
Ha félig kihűlt szépen szeletelhető lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
"Maffiagolyó" (tészta paradicsomos gombóccal)
"Maffiagolyó" (tészta paradicsomos gombóccal)

A vöröshagymát finom reszelőn egy keverőtálba reszeltem (így sütés közben nem potyog ki). Beletettem a darált húst, tojást, zabpelyhet, zúzott fokhagymát, fűszereztem és alaposan ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Egyszerű tejszínes rakott penne
Egyszerű tejszínes rakott penne

A penne tésztát odatesszük főni olajos, sós vízbe (kb. 8 perc). Közben olajon pirítjuk egy kicsit a darált húst, amikor már kifehéredett, és a zsiradékot/folyadékot elkezdte eresz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrófelfújt
Túrófelfújt

túró+reszelt alma. margarin+tojás s.+cukor+búzadara+mogyoró+mazsola+tojáshab.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi rakott káposzta
Erdélyi rakott káposzta

A káposztát hideg vízzel egyszer átöblítjük és annyi vízben, ami éppen ellepi 60 percig előfőzzük, majd leszűrjük. Amíg a káposzta fő, a többi hozzávalót előkészítjük és megfőzzük...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk