menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi húsgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


e is szereted a bakonyi módra készített ételeket? Finom gombával, sok tejföllel… Ez a húsgombóc most így készült. Ajánlom neked is.

Hozzávalók:
30 dkg sovány darált sertéscomb

bors
3 csapott evőkanál zsemlemorzsa
1 nagy tojás
5 dkg húsos füstölt tokaszalonna
1 nagy vöröshagyma
50 dkg csiperkegomba
1 kis pohár sovány tejföl
1 csapott evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál olaj


Elkészítés:
A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk. Vizes kézzel kis (2,5-3 centiméteres) gombócokat formázunk a masszából.

A húsos szalonna bőrét levágjuk, a többi részt apróra vágjuk. Bevonatos serpenyőben pici olajon a szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk rajta a húsgolyókat. Két lapos fakanállal óvatosan forgassuk a golyócskákat, hogy teljes felületük megpirulhasson.

5-6 perc után kivesszük az elősütött húsgolyókat a szalonna darabkákkal együtt.

A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük.

A gombát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba levet eresztett, felöntjük kb.1,5 deciliter vízzel. Ha felforrt, visszatesszük a húsgolyókat és a szalonnadarabkákat. Pirospaprikával megszórjuk.

Fedő alatt 15-20 percig főzzük. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és besűrítjük vele a bakonyi húsgolyót.

Al dentére főzött durum spagettivel tálaljuk.

Roppant laktató, finom étel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mediterrán rakott zöldség
Mediterrán rakott zöldség

A zöldségek előkészítése: A padlizsánt és a hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukkínit és a paradicsomot hámozás nélkül szeleteljük. Összeállítás: Olívaolajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Lasagne
Lasagne

A raguhoz vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, fokhagymasóval, és addig pirítjuk a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Csirkemájas rizottó
Csirkemájas rizottó

Az olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát. Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pir...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Petrezselymes hamis fasírt
Petrezselymes hamis fasírt

A krumplit a lereszeljük. A hagymát felaprítjuk, majd egy tálban elkeverjük a krumplit a tojásokkal, liszttel, kukoricával, tejjel és az apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerin...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk