e is szereted a bakonyi módra készített ételeket? Finom gombával, sok tejföllel… Ez a húsgombóc most így készült. Ajánlom neked is.
Hozzávalók:
30 dkg sovány darált sertéscomb
só
bors
3 csapott evőkanál zsemlemorzsa
1 nagy tojás
5 dkg húsos füstölt tokaszalonna
1 nagy vöröshagyma
50 dkg csiperkegomba
1 kis pohár sovány tejföl
1 csapott evőkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk. Vizes kézzel kis (2,5-3 centiméteres) gombócokat formázunk a masszából.
A húsos szalonna bőrét levágjuk, a többi részt apróra vágjuk. Bevonatos serpenyőben pici olajon a szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk rajta a húsgolyókat. Két lapos fakanállal óvatosan forgassuk a golyócskákat, hogy teljes felületük megpirulhasson.
5-6 perc után kivesszük az elősütött húsgolyókat a szalonna darabkákkal együtt.
A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük.
A gombát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba levet eresztett, felöntjük kb.1,5 deciliter vízzel. Ha felforrt, visszatesszük a húsgolyókat és a szalonnadarabkákat. Pirospaprikával megszórjuk.
Fedő alatt 15-20 percig főzzük. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és besűrítjük vele a bakonyi húsgolyót.
Al dentére főzött durum spagettivel tálaljuk.
Roppant laktató, finom étel.
A trappista sajtot óvatosan, egy vékony kés segítségével szeleteld fel nagyjából 3-4 mm-es csíkokra. A tejet öntsd egy tálba, és forgasd bele a sajtszeleteket, ez garantálja, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztaleveleket megforrázzuk a lobogó vízben kb 20-30 másodperc alatt.Egy fazékban az olajon üvegesre pároljuk a rizst, majd a rizs tömegének duplájának megfelelő mennyiségű ví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a sajtot egy vas serpenyőbe vagy jénaiba. Tegyük a sütőbe 5-10 percre, amíg elkezd puhulni, de nem olvad még szét. Amíg sül a sajt, a...
Elkészítési idő: 5+15 perc Nehézség: KönnyűA nokedli tésztát összekeverem, majd forró, lobogó sós vízben kiszaggatom, megfőzöm és leszűröm. A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm a zsírját. A tojásokat felverem, hozzáado...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű