1 kg burgonya
60 dkg füstölt sertéshús (ízlés szerinti)
2,5 dl paradicsomlé
5 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
kakukkfű
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. A húst nagyobb darabokra vágjuk és a tetejére tesszük. A paradicsomlébe keverjük a fűszereket, a zúzott fokhagymát és egy kevés olajat, majd ráöntjük. Letakarjuk alufóliával és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük, majd levesszük a fóliát, megforgatjuk a húsokat és körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.
A hagymát egészen finomra vágjuk és megdinszteljük az olajon. Lehintjük a pirospaprikával, felengedjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a szárított gombát és lefedve 15-20 percig párol...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű◾️A káposztát 4 részre vágjuk, a torzsát kiszedjük és sós vízben puhára főzzük. ◾️A hagymát felkockázzuk, megpirítjuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a húst és megpároljuk. ◾️A r...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA túrót alaposan összegyúrjuk a szénhidrátcsökkentett liszttel, a tojásokkal és a sóval. Az összegyúrt tésztát 1 cm vékony, kb 39*28 cm méretű téglalappá nyújtjuk (használjunk szi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveszöldségeket tisztítsd meg, majd darabold fel. Két evőkanál olajon pirítsd meg őket, sózd meg, és egy deci vízzel öntsd fel. Párold puhára, és szórd meg tárkonnyal, majoránná...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű