1 kg burgonya
60 dkg füstölt sertéshús (ízlés szerinti)
2,5 dl paradicsomlé
5 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
kakukkfű
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. A húst nagyobb darabokra vágjuk és a tetejére tesszük. A paradicsomlébe keverjük a fűszereket, a zúzott fokhagymát és egy kevés olajat, majd ráöntjük. Letakarjuk alufóliával és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük, majd levesszük a fóliát, megforgatjuk a húsokat és körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.
Az olajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd tegyük rá a darált húst és azzal pirítsuk tovább. Rakjunk bele minden alkotóelemet, kivéve a babot. Főzzük kis lángon kb. 20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, és a reszelő apró lyukán megreszeljük, picit kicsavarjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a tojást, és apránként a lisztet. A krumpli vizzességétől függően változhat a l...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztát kifőzzük "al dente" állagúra. 2. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, a reszelt fokhagymával, fűszerekkel, a krémsajttal, tojással, majd hozzáadjuk a vékony csíkok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű