1 kg burgonya
60 dkg füstölt sertéshús (ízlés szerinti)
2,5 dl paradicsomlé
5 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
kakukkfű
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. A húst nagyobb darabokra vágjuk és a tetejére tesszük. A paradicsomlébe keverjük a fűszereket, a zúzott fokhagymát és egy kevés olajat, majd ráöntjük. Letakarjuk alufóliával és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük, majd levesszük a fóliát, megforgatjuk a húsokat és körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.
A tésztát sós vízben kifőzzük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk és kevés olajban megsütjük, majd törlőkendőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A tejszínt és a tejfölt összekeve...
Elkészítési idő: 1 óraA tészta elkészítése: A pennét kifőzzük, sós, olajos vízben. Ne főzzük túl keményre, hiszen úgyis sülni fog. A szósz elkészítése: A sűrített paradicsomot elkeverjük olíva...
Elkészítési idő:A rizst bő vízben egy kanál delikáttal megfőzöm. Közben egy másik lángon egy kanál vajon párolom a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem...
Elkészítési idő: 30 perc