1 kg burgonya
60 dkg füstölt sertéshús (ízlés szerinti)
2,5 dl paradicsomlé
5 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
kakukkfű
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. A húst nagyobb darabokra vágjuk és a tetejére tesszük. A paradicsomlébe keverjük a fűszereket, a zúzott fokhagymát és egy kevés olajat, majd ráöntjük. Letakarjuk alufóliával és 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük, majd levesszük a fóliát, megforgatjuk a húsokat és körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.
A hagymát és a fokhagymát megdinsztelem, hozzáadom a húst, a paprikát, a paradicsomot, zöldborsót, fűszerezem. Fedő alatt puhára párolom. Ezalatt kisütöm a kockára vágott krumplit....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben megmelegítjük az olajat és a felvágott hagymát, paprikát, fokhagymát, pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit, majd lassú tűzön tovább pároljuk. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csípős-kolbászoshoz A kolbászt meleg víz alá tartjuk, majd könnyedén lehúzzuk a bőrét. A paprikát felkarikázzuk. A kolbászt kis darabokra tépkedjük, és aprítóba tesszük a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet készítsük elő: főzzük puhára egy kevés alaplében a húst, majd szedjük szét csíkokra egy villa segítségével. Amíg készül a csirke, főzzük ki a tésztát lobogó, sós...
Elkészítési idő: 40+35 perc Nehézség: Könnyű