menu

Családireceptkönyv.hu

Csicseriborsós csirke


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell-filé 580kcal - 4g ch
egy kisebb kaliforniai paprika
egy kis pohár joghurt 65kcal - 8g ch
két kisebb fej hagyma 94kcal - 20g ch
egy doboz konzerv csicseriborsó 476kcal - 92g ch
10 dkg spagettitészta (mert hát azért mégiscsak :) ) 360kcal - 73g ch
só, bors, vegeta
egy evőkanál olaj 93kcal
Salátához: fél fej kínai kel (30kcal - 4g ch), ecet, édesítő

Elkészítés:


A kínai kelt vékonyra gyalulom, sózom, elfelejtem.

A tésztavizet felteszem forralni.

A csirkemellet felcsíkozom, a megpucolt és csíkokra vágott hagymával sütni kezdem a pici olajon egy serpenyőben. Mehet bele már a fűszer is. Ha elfőtte a levét, lehet pótolni. Hozzáteszem a kockára vágott kaliforniai paprikát is, és néhány percig együtt párolom. Közben leöblítem a csicseriborsót. A kínai kel eszembe jut, kicsavarom ami levet eresztett, teszek rá ecetet, vizet és édesítőt, és magas helyre teszem. (különben elfogy, mielőtt kész a kaja.)

Tészta a vízbe, csicseriborsó és joghurt a csirkére. Újabb pár perc, és felszolgálható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Összesen 1600kcal, 199g ch, négy adagnak jó (400kcal, 50g ch / adag)

Csicseriborsós csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalagárés barna krémes
Szalagárés barna krémes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgabarack krémleves
Sárgabarack krémleves

A barackokat mossuk meg, szedjük ki a magját, majd tegyük oda főni a vízzel, és a kétféle cukorral (aki esetleg nem annyira érett barackokból készíti, annak lehet, hogy utána kell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Keszőce a la mami
Keszőce a la mami

Kimagozzuk a meggyet és a cseresznyét Feltesszük főni mézestül (vagy cukrostul) és 5 percig kis lángon párolgatjuk, amíg a gyümölcs levet nem ereszt. Felöntjük kb. másfél liter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Éva
Meggyleves
Meggyleves

A meggyet hideg vízben feltesszük főzni a szegfűszeggel, fahéjjal, negyedbe vágott citrommal ízlés szerint cukrozva. Ha felforrt, behabarjuk és hagyjuk kihűlni.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk