menu

Családireceptkönyv.hu

Almaleves ahogy Zsuzsamama készíti


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



hozzávalók / 4 adag

3 idared alma
1 rúd fahéj
4 szem szegfűszeg
5 ek cukor
1 citrom héja
0,5 citrom leve
kevés só
2 dl tejszín
2 ek étkezési keményítő
1 kk vanília aroma
1 mk őrölt fahéj

Elkészítés:


1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát.
Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. A citrom héját csak addig hagyjuk benne, amíg el nem készül a levesünk.
Ha már kissé puhára főtt az alma, akkor a keményítőt tejszínnel kikeverjük, és besűrítjük vele a levest.
A vanília aromát ezután tegyük bele, és az őrölt fahéjjal szórjuk meg.
1-2 percig hagyjuk még forrni, majd vegyük le a tűzhelyről.

Almaleves ahogy Zsuzsamama készíti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilona
Ünnepi Gesztenyeleves - Édesen
Avatar Ilona Kedvelnék
Ünnepi Gesztenyeleves - Édesen

A mandulatejet kis lángon felrakom a tűzhelyre, és bele teszem a gesztenyemasszát, hozzá öntöm a vanília kivonatot, a picit sót, az eritritet és a mazsolát. Ezután hagyom, hogy a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg barackleves
Hideg barackleves

Az őszibarackokat meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasba tesszük. Meglocsoljuk egy kis citromlével, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a hosszában szétnyito...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos burganylabda
Sajtos burganylabda

Elkészítése: A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojáso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós csücskök
Túrós csücskök

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk