menu

Családireceptkönyv.hu

Fekete rózsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:





Hozzávalók:
Tészta:

60 dkg liszt
10 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 tojás
1 cs sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
pici só
2 dl tej

Töltelék:

20 dkg darált mák
25 dkg porcukor
20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 csomag sütőport
10 dkg olvasztott vaj/margarin
2 dl langyos tej
2 csomag vaníliás cukor
egy citrom héja

Krém:

1 l tej
3 cs pudongpor (a képen puncs ízűvel készült) ízű főzős pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg vaj/margarin




Elkészítés:


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk. A hat részből kettőből egyenlő nagyságú lapot sütünk. A másik négyet ugyan akkorára nyújtjuk ki, mint amekkora tepsiben a lapokat sütöttünk és rákenjük a mákos tölteléket ami abból áll, hogy a töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük.

Mind a négy lapra arányosan elosztjuk a tölteléket és feltekerjük őket úgy, mint a beiglit. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon kb 20-25 perc alatt megsül a négy rúd. Összenőnek a tepsiben, de ne szedjük szép őket!

A pudingokat megfőzzük és ha kihűlt hozzákeverjük a porcukrot és a vajat vagy margarint.

A kisült lapok közül az egyikre rákenjük a krém felét, rátesszük az összenőtt rudakat majd a krém maradékát rákenjük és a tetejére jön a másik lap. Nagyon mutatós és finom sütemény.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Joghurtos uborkakrémleves (Stahl)
Joghurtos uborkakrémleves (Stahl)

Egy turmixgépben simára pürésítjük az uborkát az alaplével vagy a vízzel, a hagymával, a zöldfűszerekkel és a citromlével. Aztán egy nagy keverőtálban vagy egy legalább 2 literes k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófi
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Őszibarackleves habgaluskával
Őszibarackleves habgaluskával

A tejet a cukorral és a tojássárgákkal összekeverjük, beletesszük a vaníliarudat, és felforraljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a porcukrot, és addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
sós kifli
sós kifli

leírást lásd apróséf blogján

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk