Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
10 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 tojás
1 cs sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
pici só
2 dl tej
Töltelék:
20 dkg darált mák
25 dkg porcukor
20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 csomag sütőport
10 dkg olvasztott vaj/margarin
2 dl langyos tej
2 csomag vaníliás cukor
egy citrom héja
Krém:
1 l tej
3 cs pudongpor (a képen puncs ízűvel készült) ízű főzős pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg vaj/margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk. A hat részből kettőből egyenlő nagyságú lapot sütünk. A másik négyet ugyan akkorára nyújtjuk ki, mint amekkora tepsiben a lapokat sütöttünk és rákenjük a mákos tölteléket ami abból áll, hogy a töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük.
Mind a négy lapra arányosan elosztjuk a tölteléket és feltekerjük őket úgy, mint a beiglit. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon kb 20-25 perc alatt megsül a négy rúd. Összenőnek a tepsiben, de ne szedjük szép őket!
A pudingokat megfőzzük és ha kihűlt hozzákeverjük a porcukrot és a vajat vagy margarint.
A kisült lapok közül az egyikre rákenjük a krém felét, rátesszük az összenőtt rudakat majd a krém maradékát rákenjük és a tetejére jön a másik lap. Nagyon mutatós és finom sütemény.
Tekerj rá folpackot, nem kell, hogy nagyon szoros legyen, nem jó, ha lassítja a keringést. Ha elkészültél a tekercseléssel, akkor hagyd fent pár órát. Melegséget, sőt, lehet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.
Elkészítési idő: félóra Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a cseresznye és az eper zöld részeit eltávolítjuk, a köszméte apró szárát és az elszáradt virágmaradványt lecsípjük. A cseresznyét és a kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű