Tésztához :
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg vaj - nem sütő,hanem a dobozos,krémesített-
- 3 tojás sárgája
- 2 dl tejföl
- kb 10 dkg cukor
Krém:
- 2 cs puding
- 3 dl tej
- ízlés szerint cukor
- 30dkg túró
- mazsola
- 10 dkg vaj
és baracklekvár, és zs.morzsa a krém alá
Elkészítés:
A krémet készítem el először. A pudingot a szokásos módon főzöm a tejjel és a cukorral majd hűlni hagyom.A túrót a vajjal habosítom.Mikor a puding kihűl a vajas túróval összekeverjük.
A tésztához valót összegyúrjuk.Simára dolgozzuk.Mikor ez megvan ketté vágjuk olyan módon,hogy az egyik része nagyobb legyen-ez lesz a sütemény alja- Kisodorjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszúrkáljuk villával több helyen,hogy a gőz könnyebben kitudjon jönni.Lekvárral lekenjük és megszórjuk vékonyan a morzsával. Azért kell,hogy a tészta ne ázzon el a krémtől.Rásimítjuk a pudingos krémet,szórunk rá mazsolát és jön a tészta másik része.villával ezt is megszúrkáljuk és sütjük.
Tovább tart leírni,mint elkészíteni.Isteni finom,könnyű sütemény
A hozzávalókat a zsemlemorzsa és az olaj kivételével összekeverjük. Pogácsákká formáljuk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gyümölcsöket vízben felforraljuk. 2. A cukorral, fahéjjal ízesítjük. 3. A pudingport elkeverjük a tejjel és behabarjuk a levest. 4. A tejszínt is beleöntjük. 5. Fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tökmagot kávédarálóban megőröljük. Evőkanállal kimérünk ugyanannyit a darált tökmagból és kefírből/joghurtból. (Nekem mindkettő 5 evőkanálnyi lett.) Sózzuk, apróra vágott menta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojásfehérje 1 ek citromlé 1ek keményítő 30dkg porcukor ezt kőkeményre felvertem, habzsákból sütőpapírra nyomtam 100fokon nyitott ajtóval megszárítottam. Eddig nem próbálkoztam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű