Fél adagot csináltam,amiből 20 db lett.
- 40 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 1 sütőpor
- 1 cs vanília
- kb 1,5 dl tejszín
- kb 10 dkg darált dió
Mindent összegyúrtam és egy viszonylag lágy tésztát kaptam.Hűtőbe tettem kb fél órára,majd dió nagyságú gömböket formáztam.Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem egymástól 5-8 cm távolságra. 170 fokon sütöttem 20 percig.Még szinte puha és világos,mikor ki kell szedni,mert,ha tovább sűl kiszárad és elrepedezik,tehát nem lehet tölteni rendesen.
Melegen kikaparom a gombócok belsejét és töltöm.
Krém: A gombócok kikapart belsejét,10 dkg cukorral,kevés rummal,1 evőkanál kakaóval,kis baracklekvárral,és kb 7-8 dkg vajjal összekeverem
jól és a gombócokba töltve ragasztom is össze.
Ételfestékkel színezem,kristálycukorban megforgatom.
a levelek cukormasszából készültek.
Kimagozzuk a meggyet és a cseresznyét Feltesszük főni mézestül (vagy cukrostul) és 5 percig kis lángon párolgatjuk, amíg a gyümölcs levet nem ereszt. Felöntjük kb. másfél liter...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKis kockákra vágom a csirkemellet, a laskagombát, a kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágom, a sárgarépát lereszelem almareszelőn, szálasra. 2 Kis olajon, wokban megpuhítom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá : Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomóm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű