Fél adagot csináltam,amiből 20 db lett.
- 40 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 1 sütőpor
- 1 cs vanília
- kb 1,5 dl tejszín
- kb 10 dkg darált dió
Mindent összegyúrtam és egy viszonylag lágy tésztát kaptam.Hűtőbe tettem kb fél órára,majd dió nagyságú gömböket formáztam.Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem egymástól 5-8 cm távolságra. 170 fokon sütöttem 20 percig.Még szinte puha és világos,mikor ki kell szedni,mert,ha tovább sűl kiszárad és elrepedezik,tehát nem lehet tölteni rendesen.
Melegen kikaparom a gombócok belsejét és töltöm.
Krém: A gombócok kikapart belsejét,10 dkg cukorral,kevés rummal,1 evőkanál kakaóval,kis baracklekvárral,és kb 7-8 dkg vajjal összekeverem
jól és a gombócokba töltve ragasztom is össze.
Ételfestékkel színezem,kristálycukorban megforgatom.
a levelek cukormasszából készültek.
Száraz összetevőket összekeverni majd apránként hozzá a vizet és a benne oldott mézet. Trutyit gyúrunk belőle, ezt kell belekenni a formába, hagyni megszáradni majd kiszedni belől...
Elkészítési idő:Epres tejszínes krém: Hozzávalók: 1 csomag eper ízű puding,3 dl tej,3-4 ek cukor,1 csomag Dr Oetker habpor+1.5 dl tej hozzá vagy 2 dl Meggle cukrászhab Elkészítés:1 csomag eper í...
Elkészítési idő:A kockára vágott karalábét az alaplében puhára főzzük, sózzuk-borsozzuk, az utolsó 5 percben hozzátesszük az apróra vágott kaprot. Közben a többi zöldséget is felkockázzuk, a retk...
Elkészítési idő: 15 perc