HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,50 dkg lágy margarin,40 dkg porcukor,6 tojás,1 citrom reszelt héja és a levéből pici,4 cs. vaníliás cukor,1 Katica ét tortabevonó (de bármilyen csokival,ami nem töltött jó,pl.csoki mikulás),lekvár (a dzsem nem jó),pár csepp málna piros ételfesték,kevés kakaópor.
KÉSZÍTÉS:
a margarint a cukrokkal és a tojással habosra kikeverjük,majd hozzáadjuk a lisztet.Belereszeljük a citromhéjat és a levéből picit adunk hozzá.Jól összedolgozzuk,majd nyomózsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlemezre kis halmokat nyomunk.Előmelegített sütőben úgy sütjük,hogy a tepsi alja ne érjen semmihez sem (a gáztepsi jó,de ha kisebb ennél a tepsink,akkor fordítsuk meg és az alján süssük).Nem kell neki sok sülés,ne legyen barna az alja!
Kb. 2 tepsinyi sárga tészta után belekeverem a pár cseppnyi piros ételfestéket,hogy enyhe rózsaszín legyen.Ebből is kb. 2 tepsinyit csinálok,majd a maradék masszához hozzászitálom a kakaóport.
Ha kisült 2-2 összeragasztunk lekvárral (mindkettő a lapos oldalával legyen egymás felé).Nyújtódeszkára szoktam szorosan egymás mellé rakni,mert úgy könnyebb a csokit rácsorgatni.Tetejére olvasztott csokit csorgatunk.Én úgy szoktam,hogy 2-3 zacskót összerakok,a sarkára pici lyukat vágok.A csokit gőz fölött olvasszuk föl!
Ez 1 adag,de én ha nagyobb alkalomra készítem mindig 2 adagot sütök.Nem baj ha megmarad belőle,mert minél tovább áll,annál puhább,illetve be is lehet rakni a fagyóba és amikor enni szeretnétek belőle,akkor kiolvasztjátok.
Vágj félbe egy sárgadinnyét, távolítsd el a magokat, és kapargasd ki a belsejét. A dinnye húsát aprítsd fel kockákra, és a saját levében párold puhára. Önts hozzá egy pohár tejszín...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt tejföllel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tepsit kikenjük és a tésztát ketté osztjuk, az elsőt kinyújtjuk és a tepsibe tesszük, erre tesszük a kihűlt pudin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlmát megtisztítjuk,daraboljuk majd a cukorral megpároljuk. ha kész turmixoljuk. Tésztát nyújtjuk,megszórjuk dióval,megkenjük almával. És így tovább amíg elfogy a tészta és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintához valókat összekeverjük, kisütjük, megtöltjük kakaóval és fahéjjal, majd feltekerjük (készíthetjük túróval vagy lekvárral is). A tejjel és a cukorral megfőzzük a pud...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű