kg tarja
25 dkg füstölt szalonna
1 tk só
1 kk bors
1 kk pirospaprika
5 gerezd fokhagyma
Tarját megmossuk és felszeleteljük. Ha kell klopfolhatjuk is kicsit, de ne vékonyra.
Sózzuk, borsozzuk, az összezúzott fokhagymát is rátesszük, lefedve állni hagyjuk (egy éjszakát).
Szalonnát felszeleteljük, bevágjuk és kisütjük. A visszamaradt zsiradékban megsütjük a hússzeleteket (kicsit párolhatjuk is). Tetejét pirospaprikával megszórhatjuk.
Hasábburgonyával és a sült szalonnával tálaljuk a húst.
A leves alapléhez a szükséges hozzávalókat a fűszerek nélkül (zeller, pak choi vagy mángold, lilahagyma, víz) tegyük a turmixgépbe, és jó alaposan dolgoztassuk össze vele, míg egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 3-4 darab banánt meghámozunk és edénybe rakjuk. 2. Forraljunk fel ½ liter csemegebort cukorral és citromhéjjal, s keverjünk bele 4 tojássárgáját. 3. A tojások fehérjét v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, megszárított petrezselymet turmixgépbe vagdosom. A megpucolt uborkát szeletekben hozzáadom, összepépesítem. Egy leveses lábos aljába rakom a vajat, hozzáreszelem a fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű