0,5 kg csiperkegomba
1 db tv paprika
1 db paradicsom
2 db vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
morzsolt majoránna
fűszerpaprika
olívaolaj
1. Olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával és elkeverjük.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a paprikát, majd kevés vízzel felöntjük. Visszatesszük a tűzre, és ha már elforrta a levét, akkor hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk és majoránnát szórunk rá. Készre pároljuk.
Rizzsel tálaljuk.
Én nem szoktam bele majorannát tenni.
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott szedret a cukorral, a vaníliás cukorral és fahéjjal feltesszük a vízben főzni. Mikor felforrt, hozzáöntünk 4 dl tejet, és közepes lángon tovább főzzük nagyjából...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűrépát karikára vágom, zsírral, húsleveskockával ledinsztelem ha megpuhult felengedem a tejes habarással ízesítem és a végén zabpelyhet teszek bele
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A cél egy nagyon fűszeres, jóízű alapleves készítése, amit sok betéttel gazdagítunk, kinek-kinek ízlése szerint, majd az asztalnál. Melegítsünk nagy láng...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű