menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkinifőzelék virslivel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaphoz
2 db cukkini
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
100 ml víz
1 teáskanál só
1 csipet bors - fekete (tört)
A habaráshoz
1 evőkanál rizsliszt
3 evőkanál tejföl (12%-os)

Elkészítés:


A cukkinit alaposan megmossuk, majd ízlés szerint vékony karikákra szeleteljük.
A vöröshagymát felaprítjuk és megdinszteljük az olívaolajon.
A megdinsztelt vöröshagymához hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit, és a zúzott fokhagymát, majd vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk.
A tejfölt, és a rizslisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk pár kanállal a cukkini főzőlevéből.
A tejfölös keveréket a cukkinihez adjuk és összeforraljuk.
Sült virslivel, vagy tükörtojással melegen tálaljuk a cukkini főzeléket. Jó étvágyat! :-)

Cukkinifőzelék virslivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Turbolyás tojáskrém vadárvácskával
Turbolyás tojáskrém vadárvácskával

A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a vajat, a krémsajtot, mustárral, sóval, finomra vágott turbolyával fűszerezzük. A kenyérszele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Gyümölcsleves
Gyümölcsleves

Almát megpucoljuk , felkockázzuk és a meggybefőtt levével cukorral fahéjjal citromlével szegfűszeg , pici sóval feltesszük főni . Amikor kész hozzátesszük a meggyet . Majd a tejsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A legfinomabb túrós tekercs, még a rétesnél is fensé
A legfinomabb túrós tekercs, még a rétesnél is fensé

Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk