A palacsintához
fél kg liszt
2 dl tej
szóda
só
olaj
kakaópor és
fahéj
tölteni A pudinghoz
3 csomag vanília-pudingpor
3 vaníliás cukor
10 evőkanál cukor
1,5 I tej
A palacsintához valókat összekeverjük, kisütjük, megtöltjük kakaóval és fahéjjal, majd feltekerjük (készíthetjük túróval vagy lekvárral is).
A tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingport. Egy hőálló tálba tesszük egymás mellé a megtöltött palacsintákat, leöntjük pudinggal, és addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, majd sütőben kb. fél-3/4 órán át sütjük.
Hidegen tálaljuk, tetejét gazdagíthatjuk csokiöntettel és tejszínhabbal.
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat vágjuk kockára, és annyi vízzel amennyi ellepi, tegyük fel főni. Közben ízesítsük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ha a barackleves felforrt, akkor a tejszínnel és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Ha már kezd kemény hab lenni, akkor hozzáadunk cukorból 4 dkg-ot és tovább verjük, amíg szép fényes lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fahéjból, a szegfűszegből és egy citrom lehámozott héjából körülbelül 1dl vízzel fűszerkivonatot készítünk, majd hagyjuk kihűlni. 2 darab narancsot meghámozunk, kettőnek pedig le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű