A palacsintához
fél kg liszt
2 dl tej
szóda
só
olaj
kakaópor és
fahéj
tölteni A pudinghoz
3 csomag vanília-pudingpor
3 vaníliás cukor
10 evőkanál cukor
1,5 I tej
A palacsintához valókat összekeverjük, kisütjük, megtöltjük kakaóval és fahéjjal, majd feltekerjük (készíthetjük túróval vagy lekvárral is).
A tejjel és a cukorral megfőzzük a pudingport. Egy hőálló tálba tesszük egymás mellé a megtöltött palacsintákat, leöntjük pudinggal, és addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, majd sütőben kb. fél-3/4 órán át sütjük.
Hidegen tálaljuk, tetejét gazdagíthatjuk csokiöntettel és tejszínhabbal.
A citromokat meghámozzuk (a héj alatti fehér bundát is gondosan lehántjuk), karikákra vágjuk, a magokat kidobjuk. A vízben a cukor 3/4 részével, a vaníliás cukorral, a fahéjjal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket kockákra vágjuk, és egy leveses fazékba tesszük, a citromot beleszeleteljük. Felöntjük vízzel, megsózzuk, a fűszereket egy teatojásba téve belelógatjuk,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappistasajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de épp...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű