menu

Családireceptkönyv.hu

Epres gyümölcskrémes (Andi nyomán)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek víz
8 ek liszt

Krém:
3 csomag van. puding
9 ek. cukor
1,5 ek liszt
1,5 l tej
3 tojás sárgája
3 tojás fehérje

Elkészítés:


Epres gyümölcskrémes

Andi máshogy csinálja a piskótát, majd ki kell próbálni! De az enyém is jó volt.

Elkészítés :

- Készítsünk 8 db tojásból egy piskóta lapot :

8 tojássárgáját 8 dkg kristálycukorral és kevés vízzel ki kell keverni. 8 tojásfehérje 8 dkg kristálycukorral felverni.
20 dkg lisztet, 2 kávéskanál sütőporral kikeverni és ezeket lazán összekeverni.
Kb. 31 * 23 cm-es tepsiben, sütőpapíron, 180 fokon, kb. 20 perc alatt süssük meg. Végezzél tűpróbát.
Ha megsült a piskóta vágjuk le a széleit, és tegyük be a lekapcsolt sütőbe száradni.

Az epret ( kb. 60 dkg ) készítsük elő, csepegtessük le jól, szárítsuk meg, és vágjuk legalább félbe.
Krém: 3 csomag vaníliás pudingport, 9 evőkanál kristálycukorral kevés tejjel összekeverjük, majd belekeverünk 3 tojássárgáját, majd 1 púpos evőkanál lisztet. 1.5 liter tejet felforralunk, és folyamatos keverés mellett felfőzzük a pudingporral, besűrítjük. A 3 tojás fehérjéjét verjük habbá, és óvatosan keverjük bele melegen ( a tűzről levéve ) a vaníliás krémbe. Hagyjuk félig kihűlni.

A kihűlt tésztát kirakjuk az eperrel, tetejére kenjük a félig kihűlt vaníliás krémet. A megszárított süti széleit aprítsuk morzsává, és szórjuk meg vele a süti tetejét. Én az összeállítás előtt egy kisebb tepsibe ( 20 * 30 cm ) tettem a piskótát, így tettem rá az epret, és a vaníliás krémet is.
A piskótát is megkentem egy kevés krémmel, erre tettem az epret!

Tálalás előtt egy éjszakát vagy legalább 5 – 6 órát hagyjuk állni.

Epres gyümölcskrémes (Andi nyomán)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes eper leves
Tejszínes eper leves

Az epret alaposan megmosom, néhányat félreteszek a díszítéshez, a többit megpucolom, aprítom és hozzá adom a vaníliás cukrot, a mentaleveleket, a mézet, a citromhéjat, valamint a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Őszibarankckrém leves
Őszibarankckrém leves

Az őszibarackot megmostam meghámoztam, és összevágtam, majd vízben odatettem főni, fahéjjal szegfűszeggel és citromkarikával, csipet sóval, cukorral és vaníliás cukorral. Ha megfőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lasagne sonkával
Lasagne sonkával

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Káposztás paszulyleves
Káposztás paszulyleves

Krumplis pogi: fél kiló főtt, áttört krumpli, fél kiló zsír, fél kiló liszt, ízlés szerint só. Este begyúrni, másnap nyújtani kb. 1,5 cm magasra, késsel beírdalni, kiszaggatni, lek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk