Piskóta:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek víz
8 ek liszt
Krém:
3 csomag van. puding
9 ek. cukor
1,5 ek liszt
1,5 l tej
3 tojás sárgája
3 tojás fehérje
Epres gyümölcskrémes
Andi máshogy csinálja a piskótát, majd ki kell próbálni! De az enyém is jó volt.
Elkészítés :
- Készítsünk 8 db tojásból egy piskóta lapot :
8 tojássárgáját 8 dkg kristálycukorral és kevés vízzel ki kell keverni. 8 tojásfehérje 8 dkg kristálycukorral felverni.
20 dkg lisztet, 2 kávéskanál sütőporral kikeverni és ezeket lazán összekeverni.
Kb. 31 * 23 cm-es tepsiben, sütőpapíron, 180 fokon, kb. 20 perc alatt süssük meg. Végezzél tűpróbát.
Ha megsült a piskóta vágjuk le a széleit, és tegyük be a lekapcsolt sütőbe száradni.
Az epret ( kb. 60 dkg ) készítsük elő, csepegtessük le jól, szárítsuk meg, és vágjuk legalább félbe.
Krém: 3 csomag vaníliás pudingport, 9 evőkanál kristálycukorral kevés tejjel összekeverjük, majd belekeverünk 3 tojássárgáját, majd 1 púpos evőkanál lisztet. 1.5 liter tejet felforralunk, és folyamatos keverés mellett felfőzzük a pudingporral, besűrítjük. A 3 tojás fehérjéjét verjük habbá, és óvatosan keverjük bele melegen ( a tűzről levéve ) a vaníliás krémbe. Hagyjuk félig kihűlni.
A kihűlt tésztát kirakjuk az eperrel, tetejére kenjük a félig kihűlt vaníliás krémet. A megszárított süti széleit aprítsuk morzsává, és szórjuk meg vele a süti tetejét. Én az összeállítás előtt egy kisebb tepsibe ( 20 * 30 cm ) tettem a piskótát, így tettem rá az epret, és a vaníliás krémet is.
A piskótát is megkentem egy kevés krémmel, erre tettem az epret!
Tálalás előtt egy éjszakát vagy legalább 5 – 6 órát hagyjuk állni.
A hagymát felkockázzuk, és megpirítjuk. A cukkiniket alaposan megmossuk kockára vágjuk, a héjukat nem kell leszedni, ez adja az étel színét. A felkockázott cukkinidarabokat a hagym...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd négy részre osztjuk, kinyújtjuk és megsütjük. 2. A tejben addig főzzük a búzadarát, míg besűrűsödik. Hűlni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes