menu

Családireceptkönyv.hu

Epres gyümölcskrémes (Andi nyomán)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek víz
8 ek liszt

Krém:
3 csomag van. puding
9 ek. cukor
1,5 ek liszt
1,5 l tej
3 tojás sárgája
3 tojás fehérje

Elkészítés:


Epres gyümölcskrémes

Andi máshogy csinálja a piskótát, majd ki kell próbálni! De az enyém is jó volt.

Elkészítés :

- Készítsünk 8 db tojásból egy piskóta lapot :

8 tojássárgáját 8 dkg kristálycukorral és kevés vízzel ki kell keverni. 8 tojásfehérje 8 dkg kristálycukorral felverni.
20 dkg lisztet, 2 kávéskanál sütőporral kikeverni és ezeket lazán összekeverni.
Kb. 31 * 23 cm-es tepsiben, sütőpapíron, 180 fokon, kb. 20 perc alatt süssük meg. Végezzél tűpróbát.
Ha megsült a piskóta vágjuk le a széleit, és tegyük be a lekapcsolt sütőbe száradni.

Az epret ( kb. 60 dkg ) készítsük elő, csepegtessük le jól, szárítsuk meg, és vágjuk legalább félbe.
Krém: 3 csomag vaníliás pudingport, 9 evőkanál kristálycukorral kevés tejjel összekeverjük, majd belekeverünk 3 tojássárgáját, majd 1 púpos evőkanál lisztet. 1.5 liter tejet felforralunk, és folyamatos keverés mellett felfőzzük a pudingporral, besűrítjük. A 3 tojás fehérjéjét verjük habbá, és óvatosan keverjük bele melegen ( a tűzről levéve ) a vaníliás krémbe. Hagyjuk félig kihűlni.

A kihűlt tésztát kirakjuk az eperrel, tetejére kenjük a félig kihűlt vaníliás krémet. A megszárított süti széleit aprítsuk morzsává, és szórjuk meg vele a süti tetejét. Én az összeállítás előtt egy kisebb tepsibe ( 20 * 30 cm ) tettem a piskótát, így tettem rá az epret, és a vaníliás krémet is.
A piskótát is megkentem egy kevés krémmel, erre tettem az epret!

Tálalás előtt egy éjszakát vagy legalább 5 – 6 órát hagyjuk állni.

Epres gyümölcskrémes (Andi nyomán)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Aszaltszilva leves
Aszaltszilva leves

Az aszalt szilvát egy éjszakára vörösborba áztatjuk. Másnap a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt 1 liter cukros, mézes vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort. Összet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Sárgarépa leves zabpehellyel (saját recept)
Sárgarépa leves zabpehellyel (saját recept)

répát karikára vágom, zsírral, húsleveskockával ledinsztelem ha megpuhult felengedem a tejes habarással ízesítem és a végén zabpelyhet teszek bele

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes őszibarackleves - OK
Tejszínes őszibarackleves - OK

1. A barackokat meghámozzuk, 3-4 db kivételével összedaraboljuk, és a fűszerekkel együtt bő 1,7 l vízben megfőzzük. 2. A levével együtt összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar házi mosógél
házi mosógél

Elkészítés A mosószerhez sima csapvizet használok. Egy nagy fazékban felforralok 3 liter vizet. Amíg a víz melegszik, lereszelem konyhai reszelőn a mosószappant. A felforrt ví...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk