menu

Családireceptkönyv.hu

Vida Anikó kenyere


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Anikó Vida
Anikó Vida Most raktam fel nemrég! 900 g Tüskeszentpéteri lisztek,mert imádom: 400g a BL80,350 g BL55,150 g BFF55+ 170 aktív kovász,620g víz,9g friss élesztő,20g só.Mindent egybe berakok az üstbe liszt sóval szárazon elkeverve rá a víz+kovi +élesztő 1 csipetnyi cukor 10perc keverés a géppel majd a pulton 2-3 perc kézzel dagasztás,rögtön meghajtom,beleszóróm a magokat és 1 csepp olajjal kikent müa. tálba kelesztem 30 percig 27-30 fokos sütőben. Fél óra múlva újra finoman átgyúrom "magozom" meghajtom és megy pihenni 1/2 órát! harmadszorra is hajtom majd rögtön formázom és sütőedénybe rakom kelni.Általában max.30-40 perc múlva kész a kelesztés,lespriccelem megmagozom majd bevágom.Kb.100 fokos sütőben indítom 30 percre beállítom az órát és 240-250 fokig fűtőm a sütőt. Fél óra múlva leveszem a hőt 210-220 fokra és még 25 percig sütöm.Ha kell akkor fedetlenűl még kap 5 percet h szép színe legyen! Gabriella Bánfiné :) És Zsuzsa Oláh

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hartyán krémes
Hartyán krémes

Elkészítése: Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros kosárka
Lekváros kosárka

A tésztához valókat bedagasztjuk egy robotgéppel vagy kézzel, majd hűtőbe tesszük 1 napra. Másnap felezzük meg a tésztát, és tegyük el egy másik sütihez a felét. Nyújtsuk ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Kínai sajttorta
Kínai sajttorta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas koszorú
Fahéjas koszorú

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk