Anikó Vida
Anikó Vida Most raktam fel nemrég! 900 g Tüskeszentpéteri lisztek,mert imádom: 400g a BL80,350 g BL55,150 g BFF55+ 170 aktív kovász,620g víz,9g friss élesztő,20g só.Mindent egybe berakok az üstbe liszt sóval szárazon elkeverve rá a víz+kovi +élesztő 1 csipetnyi cukor 10perc keverés a géppel majd a pulton 2-3 perc kézzel dagasztás,rögtön meghajtom,beleszóróm a magokat és 1 csepp olajjal kikent müa. tálba kelesztem 30 percig 27-30 fokos sütőben. Fél óra múlva újra finoman átgyúrom "magozom" meghajtom és megy pihenni 1/2 órát! harmadszorra is hajtom majd rögtön formázom és sütőedénybe rakom kelni.Általában max.30-40 perc múlva kész a kelesztés,lespriccelem megmagozom majd bevágom.Kb.100 fokos sütőben indítom 30 percre beállítom az órát és 240-250 fokig fűtőm a sütőt. Fél óra múlva leveszem a hőt 210-220 fokra és még 25 percig sütöm.Ha kell akkor fedetlenűl még kap 5 percet h szép színe legyen! Gabriella Bánfiné :) És Zsuzsa Oláh
A kockára vágott dinnyét kevés (1 dl) narancslével mixerben pürésítsük simára. Tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a maradék narancslevet, a fahéjat és lime levet. Keverjük el, teg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk. Hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű