hozzávalók / 6 adag
1 kg alma (piros)
2 db tojás
1.5 l víz
2 dl tej ( vagy natúr joghurtjoghurt)
0.5 csomag vaníliás pudingpor
2 teáskanál vanília kivonat
5 ek nádcukor
0.5 citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 tk fahéj
5 db zöld kardamom (belseje)
Az almát megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, cikkekre szeleteljük és a vízben feltesszük főzni.
Hozzáadjuk a cukrot, kardamomot, fahéjat, vaníliát és néhány perc alatt megfőzzük.
Ha megpuhult, botmixerrel pépesítjük.
Hideg tejben a két tojás sárgáját és a fél csomag pudingport csomómentesre keverjük, és a forró leveshez öntjük folyamatos keverés mellett, besűrítjük vele, majd hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és levét.
A tojásfehérjéket kevés cukorral és 1 tk vanília kivonattal kemény habbá verjük, és mindkét oldalukat fél-fél perc alatt kevés forró tejben megfőzzük. Ezzel tálaljuk a levest.
Habosra keverjük a tojássárgákat és az egész tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk a sót és a kukoricakeményítőt. Melegíteni kezdjük a vaníliakivonattal ízesített tejet, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűReszeld le az uborkát, sózd meg, és hagyd állni legalább 10 percig. Pihentetés után nyomkodd ki a levét. Egy tálban keverd össze a joghurtot a borssal, a préselt fokhagymával, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 liter vízben a meggyet, 5-6 evőkanál cukorral és a sóval addig főzzük, amíg a meggyszemek egy picit megrepednek és szép piros színű leve lesz. Ekkor elkészítjük a habarást. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőport és a sót a liszttel elkeverjük, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk, szépen leválik a tál faláról és a kezünkről is, ekkor jó. Négy részre osztjuk, félretesszük....
Elkészítési idő: 70 perc / előké Nehézség: Könnyű