menu

Családireceptkönyv.hu

Almakrémleves vaníliás habbal


Írta:

Elk. idő: 5 per
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




hozzávalók / 6 adag

1 kg alma (piros)
2 db tojás
1.5 l víz
2 dl tej ( vagy natúr joghurtjoghurt)
0.5 csomag vaníliás pudingpor
2 teáskanál vanília kivonat
5 ek nádcukor
0.5 citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 tk fahéj
5 db zöld kardamom (belseje)

Elkészítés:


Az almát megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, cikkekre szeleteljük és a vízben feltesszük főzni.
Hozzáadjuk a cukrot, kardamomot, fahéjat, vaníliát és néhány perc alatt megfőzzük.
Ha megpuhult, botmixerrel pépesítjük.
Hideg tejben a két tojás sárgáját és a fél csomag pudingport csomómentesre keverjük, és a forró leveshez öntjük folyamatos keverés mellett, besűrítjük vele, majd hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és levét.
A tojásfehérjéket kevés cukorral és 1 tk vanília kivonattal kemény habbá verjük, és mindkét oldalukat fél-fél perc alatt kevés forró tejben megfőzzük. Ezzel tálaljuk a levest.

Almakrémleves vaníliás habbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Görög gyümölcsleves
Görög gyümölcsleves

A tasak tartalmát fél liter hideg tejjel, kézi habverővel jól elkeverem. 10 percig állni hagyom hűtőszekrényben, majd ismételt keverés után fogyasztható. Tálalás elött beleaprítom...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Receptek  mindenféle
Receptek mindenféle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar túrós táska!
túrós táska!

Egy mély tálba beleöntjük a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntünk a 0,5 dl langyos tejet, a tejbe egy csipet cukrot szó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edith
Intelligens krémes
Intelligens krémes

Elkészítése: A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk