hozzávalók / 6 adag
1 kg alma (piros)
2 db tojás
1.5 l víz
2 dl tej ( vagy natúr joghurtjoghurt)
0.5 csomag vaníliás pudingpor
2 teáskanál vanília kivonat
5 ek nádcukor
0.5 citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 tk fahéj
5 db zöld kardamom (belseje)
Az almát megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, cikkekre szeleteljük és a vízben feltesszük főzni.
Hozzáadjuk a cukrot, kardamomot, fahéjat, vaníliát és néhány perc alatt megfőzzük.
Ha megpuhult, botmixerrel pépesítjük.
Hideg tejben a két tojás sárgáját és a fél csomag pudingport csomómentesre keverjük, és a forró leveshez öntjük folyamatos keverés mellett, besűrítjük vele, majd hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és levét.
A tojásfehérjéket kevés cukorral és 1 tk vanília kivonattal kemény habbá verjük, és mindkét oldalukat fél-fél perc alatt kevés forró tejben megfőzzük. Ezzel tálaljuk a levest.
1. A lisztben elkeverem a sütőport és a porcukrot, majd elmorzsolom benne a margarint és összegyúrom a citrom levével és a tojássárgákkal. 2. A kosárka formákat margarinnal kiken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött 5 percig kevergetjük és utána a lisztet hozzákeverjük és összegyúrjuk. (Elég ragadós lesz!) 3 lapot sütünk belőle. A puncs pudi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A vizet kézmelegre langyosítsuk meg (ne legyen melegebb, mert leforrázzuk az élesztőt!), és keverjük el benne az élesztőt és a cukrot. Ha pár perc elteltével egy mozgékony, halka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű