1 üveg meggybefőtt
1 doboz ananász konzerv
mokkás kanál őrölt fahéj
csipet só
5 -6 db szegfűszeg
3 ek. cukor
1/2 liter tej
1/2 vaníliás pudingpor
citromkarikák
Kell hozzá egy üveg meggybefőtt és 1 doboz ananász konzerv. Fazékba öntjük, majd kb. 0,8 liter vizet öntünk rá.
Egy csipet sót teszünk bele, és egy mokkás kanál őrölt fahéjat, 5 – 6 db szegfűszeget, 3 evőkanál cukrot.
Amíg fő kb. fél liter tejben ½ csomag vaníliás puding port elkeverünk. Ezt a leves forrása után beleöntjük a fazékba és összefőzzük. Citromkarikákkal ízesítjük.
Hidegen a legfinomabb!
Hasonló: http://www.kepesrecepttar.hu/readarticle.php?article_id=128
A citrom héját a szegfűszeggel és a fahéjjal 5 dl vízben feltesszük főni. Jól kiforraljuk, hogy a fűszerekből kioldódjanak az ízek. Körülbelül 5 perc forralás után leszűrjük a le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa van egy jól bevált rakott mézes recepted, akkor nyugodtan süsd meg az alapján a két lapot. Nekem ez bevált: a mézet, vajat, egész tojást és a porcukrot lassú tűzön megolvasztom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát darabokra vágjuk. A szegfűszeget, a fahéjat tülbe vagy teatojásba tesszük ( ha puncs fűszerrel készítjük akkor nem szükséges). Felteszünk forrni 1 l vizet, belete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű