menu

Családireceptkönyv.hu

Frissítő céklaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:





Két hideg lengyel zöldségleves, a Chlodník - vagyis uborka - és a Barcs -vagyis céklaleves - házasságából született hűsítő nyári finomság.
Duplán megéri, mert először is pillanatok alatt kész van, másrészt nagyon frissítő! És mivel a zöldségek nagy része szinte teljesen nyersen kerül bele, a tápértéküket is tökéletesen megőrzik....
story folytatása
hozzávalók / 4 adag

50 dkg ecetes cékla (levével együtt)
1 közepes db karalábé
1 csokor kapor (friss, apróra vágva)
5 db retek
1 db kígyóuborka (kisebb)
2 közepes db kovászos uborka (roppanós)
10 dl író (vagy kaukázusi kefír)
0.5 dl zöldség alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:



A kockára vágott karalábét az alaplében puhára főzzük, sózzuk-borsozzuk, az utolsó 5 percben hozzátesszük az apróra vágott kaprot.
Közben a többi zöldséget is felkockázzuk, a retket karikákra vágjuk. A céklalevet nem öntjük ki, mert szükségünk lesz rá!
Ha a karalábé puha, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és megvárjuk, míg kicsit hűl (ha szükséges, utánafűszerezzük.
Ha picit hűlt, hozzáöntjük az írót vagy kefírt, valamint a céklalevet (esetleg egy kicsit a kovászos uborka levéből), még egyszer megkóstoljuk, elég fűszeres-e, majd hűtőbe tesszük.
Jól lehűtve fogyasztjuk.

Frissítő céklaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tonhalsteak bazsalikomos spárgasalátával recept
Tonhalsteak bazsalikomos spárgasalátával recept

A spárgát megmossuk, a szárak fás végét levágjuk. Olívaolajjal megkenünk, és felforrósítunk egy grillserpenyőt (vasból készült, vastag fajta, ami csíkosra süti a dolgokat), majd be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mascarponés torta
Mascarponés torta

Piskótalap: a suliban tanult piskótalapot csináltam, az alap receptje a tojásokhoz van számolva, tehát 1 tojáshoz 2 dkg cukor és 2-2,5dkg liszt kell, én ezt 6 tojásból csináltam, c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-meggyes bögrés
Almás-meggyes bögrés

A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
 Bujdosó pogácsa
Bujdosó pogácsa

A tejben feloldjuk a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a feldarabolt vajat, a tojások sárgáj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk