Két hideg lengyel zöldségleves, a Chlodník - vagyis uborka - és a Barcs -vagyis céklaleves - házasságából született hűsítő nyári finomság.
Duplán megéri, mert először is pillanatok alatt kész van, másrészt nagyon frissítő! És mivel a zöldségek nagy része szinte teljesen nyersen kerül bele, a tápértéküket is tökéletesen megőrzik....
story folytatása
hozzávalók / 4 adag
50 dkg ecetes cékla (levével együtt)
1 közepes db karalábé
1 csokor kapor (friss, apróra vágva)
5 db retek
1 db kígyóuborka (kisebb)
2 közepes db kovászos uborka (roppanós)
10 dl író (vagy kaukázusi kefír)
0.5 dl zöldség alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A kockára vágott karalábét az alaplében puhára főzzük, sózzuk-borsozzuk, az utolsó 5 percben hozzátesszük az apróra vágott kaprot.
Közben a többi zöldséget is felkockázzuk, a retket karikákra vágjuk. A céklalevet nem öntjük ki, mert szükségünk lesz rá!
Ha a karalábé puha, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és megvárjuk, míg kicsit hűl (ha szükséges, utánafűszerezzük.
Ha picit hűlt, hozzáöntjük az írót vagy kefírt, valamint a céklalevet (esetleg egy kicsit a kovászos uborka levéből), még egyszer megkóstoljuk, elég fűszeres-e, majd hűtőbe tesszük.
Jól lehűtve fogyasztjuk.
A fazékba beleöntünk 2 liter vizet,a gyümölcsöket,fahéjat,szegfűszeget,izlés szerint cukrot.Felforraljuk,főzzük,mig puha nem lesz a gyümölcs.A pudingport simára keverjük a hideg te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy vastag falú lábasban olvasszuk fel a vajat, és lassan hevítsük addig, amíg áttetsző aranyszínű nem lesz. Tegyük bele a fűszereket és a méz felét, valamint 1 csipet sót és a van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és az ízesítőkből szirupot főzünk. Közben meghámozzuk a barackokat, és pépesre turmixoljuk őket. A pudingport is kikeverjük a joghurtokkal (csomómentesre). A sziruph...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://aprosef.hu/fahejas_szilvaleves_recept
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű