125 gr túró
1 tojás
3ek zabpehely
4 ek zabliszt
só mozzi tetejére
folyós a tészta mehet zabliszt vizes kézzel formázzuk
200 fokon 10-15 perc
A magozott meggyet egy kisebb fazékban cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5-1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük. A lisztet 1 dl vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz3 liter vízben a meggyet, 5-6 evőkanál cukorral és a sóval addig főzzük, amíg a meggyszemek egy picit megrepednek és szép piros színű leve lesz. Ekkor elkészítjük a habarást. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Egy fazékba tesszük a barack darabokat, felöntjük kb. 1,2 l vízzel, ízesítjük barnacukorral, citrommal. Puhára főzzük a barack...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A pudingport elkeverjük a tejszínnel. Az egész tojásokat 15 deka cukorral sűrű krémmé verjük, majd az olajjal, a pudingba belekevert tejszínnel, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű