Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 7 g instant élesztő
- 1,5dl tej + 1,5 dl langyos víz
- kb 7 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 0.5 kk só
- 2 tojássárgája
lehet bele egy tk rumot is
Elkészítés: Cukros tejben felfuttatom az élesztőt, és a többi hozzávalóval összegyúrom.Közepesen lágy tésztát kapunk.Kelesztjük 40 percig,majd átgyúrjuk és újra kelesztjük kb 30 percig.
Kisodorjuk és kiszaggatjuk.Meleg helyen pihentetjük még kb 20-25 percig.
A megkelt fánkok közepét pohár aljával,egy bármilyen kupakkal behorpasztjuk és megtöltjük lekvárral.Sütő,200 fokon kb 30 perc.Mikor megpirult a teteje kicsit,vegyük ki és takarjuk le pár percig.Porcukor és kész.
1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. 2. A cukrokat, a sót és a tojásokat kikeverjük. 3. Hozzáadjuk a lisztet, majd kisebb adagokban hozzákeverjük a tejet is. 4. Sütőpapírral béle...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűössszekever 180 fok 15 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 liter tejben felverjük keményedésig a 2 csomag Aranka vanilia ízű krémport -a kekszeket egy kicsit magasabb falu tálban sorakoztatjuk -rá kanalazzuk a krémet keves...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű