Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Alföldi vargabéles


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20×30 cm-es tepsihez
Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt
fél cs. sütőpor
25 dkg margarin
2 tojássárgája
kevés tejföl
1 evőkanál cukor
1 csipet só.
A liszthez kavarjuk a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
Két cipót formálunk belőle.
Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.



Elkészítés:

Töltelék:
15 dkg cérnametélt-ezt sós vízben kifőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük.
50 dkg túró
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejföl
4 tojássárgája
3 dkg olvasztott vaj
5-10 dkg mazsola
Ezt jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 6 tojásfehérjét, amit habnak felvertünk.
Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük.
Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és szép világosra sütjük.
Porcukorral meghintve és meggymártással tálaltam.

Meggymártás:

2 dl vízben és 2 dl meggy lében 1 pár szem szegfűszeggel, cukorral (ízlés szerint) felteszünk főni 1/2 üveg kimagozott meggyet.
Puhára főzzük, kipürésítjük,1 ek. Kanál liszttel behabarjuk.
Kellő sűrűségűre összeforraljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Erdeigyümölcs-leves tejszínhabbal
Erdeigyümölcs-leves tejszínhabbal

1. A gyümölcsöket cukrozzuk meg, ízesítsük a fűszerekkel, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb. 1 liter). Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat....

Elkészítési idő: 20 PERC
Nehézség: Könnyű
share
Gríztorta!
Gríztorta!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Málnakrémleves - sk
Málnakrémleves - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyleves
Meggyleves

1A meggyet jól megmossuk, akár többször is, kimagozzuk. Meggyleves recept 2Edénybe tesszük, felöntjük vízzel (a víz mindig a meggy duplája legyen). Hozzáadjuk a csipet sót, a cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk