20×30 cm-es tepsihez
Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt
fél cs. sütőpor
25 dkg margarin
2 tojássárgája
kevés tejföl
1 evőkanál cukor
1 csipet só.
A liszthez kavarjuk a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
Két cipót formálunk belőle.
Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.
Elkészítés:
Töltelék:
15 dkg cérnametélt-ezt sós vízben kifőzzük, és alaposan lecsöpögtetjük.
50 dkg túró
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejföl
4 tojássárgája
3 dkg olvasztott vaj
5-10 dkg mazsola
Ezt jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 6 tojásfehérjét, amit habnak felvertünk.
Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük.
Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszurkáljuk, és szép világosra sütjük.
Porcukorral meghintve és meggymártással tálaltam.
Meggymártás:
2 dl vízben és 2 dl meggy lében 1 pár szem szegfűszeggel, cukorral (ízlés szerint) felteszünk főni 1/2 üveg kimagozott meggyet.
Puhára főzzük, kipürésítjük,1 ek. Kanál liszttel behabarjuk.
Kellő sűrűségűre összeforraljuk.
A zöldségeket megpucoljuk és leturmixoljuk a zöldségalaplével együtt, majd minden hozzávalót hozzáadunk és hűtőbe tesszük
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűa élesztöt a lisztel jol elmozsolom bele teszem a sót,cukrot,olajat.a vizet langyositom és adig adagolom a masszához mig jol összeál.feltét izlés szerint teszük rá ki hogy szereti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször előmelegítjük a sütőt úgy 180-190°C-ra. 2. Előkészítünk egy kisebb serpenyőt a sütéshez, amelyet sütőpapírral terítünk ki. 3. Egy nagyobb edényben szétnyomunk 2 banánt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű