menu

Családireceptkönyv.hu

Csörögefánk


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál porcukor

1 kanál rum
35 dkg liszt
étolaj
A tálaláshoz:
porcukor
vaníliás cukor
baracklekvár

Elkészítés:


A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a rumot, a sót és a lisztet, majd alaposan összedolgozzuk, hogy szép sima legyen. Legalább fél órát állni hagyjuk.

Ha letelt a fél óra, átgyúrjuk és nagyon vékonyra nyújtjuk. Derelyemetszővel négyszögeket vágunk belőle. A négyszögek közepét is bevágjuk és mindkét oldalukat bő forró olajban megsütjük.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitathassuk róla, és vaníliás porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

Csörögefánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sonkás-tojásos őzgerinc
Sonkás-tojásos őzgerinc

9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk és felkockázzuk. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük. Felaprítjuk a párizsit, uborkát, hagymákat. A maradék 1 tojást kikeverjük az ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsazsíros krumpli dédi féle
Kacsazsíros krumpli dédi féle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Teljeskiőrlésű kenyér Mészáros
Teljeskiőrlésű kenyér Mészáros

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CHIA MAGOS CSERESZNYELEVES tej-, liszt-, és cukormen
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
CHIA MAGOS CSERESZNYELEVES tej-, liszt-, és cukormen

A cseresznyét alaposan megmossuk, majd a vízzel, eritrittel, és a fűszerekkel feltesszük főni. Közben a chia magot beáztatjuk a rizstejbe, majd 10-15 perc után hozzákeverjük a leve...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk