Családireceptkönyv.hu

Csörögefánk


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál porcukor

1 kanál rum
35 dkg liszt
étolaj
A tálaláshoz:
porcukor
vaníliás cukor
baracklekvár

Elkészítés:


A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a rumot, a sót és a lisztet, majd alaposan összedolgozzuk, hogy szép sima legyen. Legalább fél órát állni hagyjuk.

Ha letelt a fél óra, átgyúrjuk és nagyon vékonyra nyújtjuk. Derelyemetszővel négyszögeket vágunk belőle. A négyszögek közepét is bevágjuk és mindkét oldalukat bő forró olajban megsütjük.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitathassuk róla, és vaníliás porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

Csörögefánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Receptek
Tejfölös uborkaleves tojással
Tejfölös uborkaleves tojással

A 7 tojást keményre főzzük, és ha kész, apró kockára vágjuk, majd félretesszük. Az összes uborkát lereszeljük sajtreszelőn (vagy kinek mi a szimpatikus, a fő, hogy vékony legyen...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Fahéjas meggyleves
Fahéjas meggyleves

A gyümölcsöt alaposan, több léről átmossuk, ha van zöld része, szár és levél, eltávolítjuk. Feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Hideg, joghurtos, fokhagymás uborkaleves
Hideg, joghurtos, fokhagymás uborkaleves

Reszeld le az uborkát, sózd meg, és hagyd állni legalább 10 percig. Pihentetés után nyomkodd ki a levét. Egy tálban keverd össze a joghurtot a borssal, a préselt fokhagymával, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: eva szucs
Almás pite
Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 4 db tojássárgája 10 dkg porcukor csipet só 15 dkg margarin 1 dl tej 3 dkg élesztő 50 dkg liszt a töltelékhez: 1,5 kg reszelt alma fahéj citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk