menu

Családireceptkönyv.hu

Csörögefánk


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db tojás
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál porcukor

1 kanál rum
35 dkg liszt
étolaj
A tálaláshoz:
porcukor
vaníliás cukor
baracklekvár

Elkészítés:


A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a rumot, a sót és a lisztet, majd alaposan összedolgozzuk, hogy szép sima legyen. Legalább fél órát állni hagyjuk.

Ha letelt a fél óra, átgyúrjuk és nagyon vékonyra nyújtjuk. Derelyemetszővel négyszögeket vágunk belőle. A négyszögek közepét is bevágjuk és mindkét oldalukat bő forró olajban megsütjük.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitathassuk róla, és vaníliás porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

Csörögefánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Roberta
Cukkinifőzelék virslivel
Cukkinifőzelék virslivel

A cukkinit alaposan megmossuk, majd ízlés szerint vékony karikákra szeleteljük. A vöröshagymát felaprítjuk és megdinszteljük az olívaolajon. A megdinsztelt vöröshagymához hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos Rúd
Sajtos Rúd

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 ek-lal több tejföl kell bele. Azonnal kinyújtju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vegyes gyümölcsleves
Vegyes gyümölcsleves

A darabolt gyümölcsöt hideg vízben a tűzhelyre teszem, beledobom a citromhéjat, csipet sót, cukrot és szegfűszeget. Amíg felforr, a tejszínnel a lisztet simára keverem. Amint fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsó
Püspökkenyér
Püspökkenyér

https://www.receptmuhely.hu/recept/puspokkenyer_maradek_tojasfeherjebol

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk