1 vöröshagyma
1-2 ek vaj
1 burgonya
1 chillipaprika
1 sárgadinnye
1 l zöldségleves
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A burgonyát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A chillipaprikát félbevágjuk, a magokat kikaparjuk.
A sárgadinnyét kettévágjuk, a magokat kiszedjük. Az egyik felét megpucoljuk, és a húst kockákra vágjuk. A másik feléből karalabévájóval golyókat formázunk.
A vajon megdinszteljük a hagymát és a burgonyát. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a chillit, és lefedve 30 percig főzzük, míg a burgonya puha nem lesz.
A levest a kockákra vágott dinnyével botmixerrel pürésítjük. Hűlni hagyjuk. A dinnyegolyókkal tálaljuk.
A 30 dkg lisztből, 18 dkg vajból, kevés sóval, 2 tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy kissé lágy legyen, tésztát gyúrunk. Ujjnyi vastagra nyújtva és a széleit fölhajtva tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott gyümölcs mixet beletesszük a lábasba, és hagyjuk kis tűzön kiolvadni. Tegyük rá a cukrot, és a kockára vágott almát vagy bármilyen gyümit, ami otthon volt még elfekv...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban a felkockázott banánt az ívójoghurttal botmixer segítségével összeturmixoljuk. Felöntjük a porcukorral elkevert őszilével. A friss barackokat felkoc...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű