1 vöröshagyma
1-2 ek vaj
1 burgonya
1 chillipaprika
1 sárgadinnye
1 l zöldségleves
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A burgonyát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A chillipaprikát félbevágjuk, a magokat kikaparjuk.
A sárgadinnyét kettévágjuk, a magokat kiszedjük. Az egyik felét megpucoljuk, és a húst kockákra vágjuk. A másik feléből karalabévájóval golyókat formázunk.
A vajon megdinszteljük a hagymát és a burgonyát. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a chillit, és lefedve 30 percig főzzük, míg a burgonya puha nem lesz.
A levest a kockákra vágott dinnyével botmixerrel pürésítjük. Hűlni hagyjuk. A dinnyegolyókkal tálaljuk.
◾️A körtét meghámozzuk és egy lábasba kockázzuk. ◾️Annyi vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje. ◾️Hozzáadjuk a fűszereket és a mézet meg a citromlevet. ◾️Ha megpuhult leturmix...
Elkészítési idő: 45 percAz összes hozzávalót összekeverjük , és egy nokedliállagú tésztát kapunk. Egy kanál segítségével tesszük az olajba. Forró olajban aranybarnára sütjük. A tészta érdekessége, hogy n...
Elkészítési idő:Megmossuk a szamócát, és előkészítjük a turmixot. A szamócából 3-4 szemet félreteszünk későbbre. A szamócát egy kevés tejjel a turmixba öntjük, és elkeverjük egyenletesre, majd ho...
Elkészítési idő: 15 perc