Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás
annyi tej, hogy nyújtható tésztát kapjunk
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
0,5 l tej
1 cs vaníliás cukor
2 ek liszt
2 dl tej
12,5 dkg margarin
20 dkg porcukor
kevés citromlé
Almás réteg:
0,5 kg alma
1 cs vaníliás cukor
kevés kristálycukor
pici fahéj
5 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összeállítjuk és 3 cipóba osztjuk. Kinyújtjuk 3 lapba és világosra sütjük tepsi hátulján. A pudingport felfőzzük a tejben, majd hagyjuk hűlni. 2 dl tejben felfőzzük a 2 ek lisztet és ezt is hagyjuk kihűlni. Ha a két krém kihűlt akkor összekeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kevés vajon megdinszteljük a cukorral és fahéjjal. Ha kész akkor összeállítjuk a sütit. Az alsó lapot megkenjük az elkészült krémmel, rátesszük a második lapot, majd erre az almás tölteléket kenjük, rátesszük a harmadik lapot. Tetejét csokoládémázzal vagy bármivel lehet ízesíteni. Pár órára hűtőbe tesszük és utána lehet tálalni.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet. 40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, 6 tojásból , 12 porcukor, 12 liszt, ½ mk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKockázd fel a barackot és tedd félre. A barackkonzervek levét forrald fel a vízzel és tejföllel kikevert pudingporral sűrítsd. Ha kell turmixold simára. Add hozzá a fél citrom lev...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: KönnyűFeltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a leves levév...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyűelökapsz egy serpenyötkicsi olajat hevitesz bennemajd bele öntöd a tésztát ezután rápakolod a pizza krémet majd a sajtotés a többi feltétet és lefeded a serpenyöt lassu tüzön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű