Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás
annyi tej, hogy nyújtható tésztát kapjunk
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
0,5 l tej
1 cs vaníliás cukor
2 ek liszt
2 dl tej
12,5 dkg margarin
20 dkg porcukor
kevés citromlé
Almás réteg:
0,5 kg alma
1 cs vaníliás cukor
kevés kristálycukor
pici fahéj
5 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összeállítjuk és 3 cipóba osztjuk. Kinyújtjuk 3 lapba és világosra sütjük tepsi hátulján. A pudingport felfőzzük a tejben, majd hagyjuk hűlni. 2 dl tejben felfőzzük a 2 ek lisztet és ezt is hagyjuk kihűlni. Ha a két krém kihűlt akkor összekeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kevés vajon megdinszteljük a cukorral és fahéjjal. Ha kész akkor összeállítjuk a sütit. Az alsó lapot megkenjük az elkészült krémmel, rátesszük a második lapot, majd erre az almás tölteléket kenjük, rátesszük a harmadik lapot. Tetejét csokoládémázzal vagy bármivel lehet ízesíteni. Pár órára hűtőbe tesszük és utána lehet tálalni.
A tejszinben a cukrot habverővel elkeverem,a málnát leöntöm tejjel amennyi ellepi. A gyümölcsöt pépesitem, a vaniliás pudingot elkészitem a csomagoláson előirtak szerint. Majd amik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és áttnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a szamócát, és előkészítjük a turmixot. A szamócából 3-4 szemet félreteszünk későbbre. A szamócát egy kevés tejjel a turmixba öntjük, és elkeverjük egyenletesre,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű