5 dl tej
1 teáskanál vaníliakivonat
7 dkg barna cukor
2 tojás
2 tojássárgája
1,5 evőkanál kukoricakeményítő
csipet só
Az öntethez
30 dkg málna
3 evőkanál barna cukor
Habosra keverjük a tojássárgákat és az egész tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk a sót és a kukoricakeményítőt. Melegíteni kezdjük a vaníliakivonattal ízesített tejet, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket, és közepes lángon folyamatos kevergetés közben felforraljuk. Addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd.
Összefőzzük a málnát a cukorral. Időnként megkeverve langyosra hűtjük a pudingot, tálakba vagy poharakba adagoljuk, végül hűtőbe tesszük. A málnás öntettel tálaljuk.
az öntettel rétegezve is tölthetjük a poharakba.
A tortaformát kivajazzuk és megszórjuk darált mákkal. Ebbe tesszük a piskótát 160 fokon 80-90 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk. Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citroml...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat kifacsarjuk. Aki nem szereti a rostokat, az szűrje át a levet. A narancslét, a citromlét, a fahéjat, a gyömbért és a cukrot tegyük fel főzni. Kóstoljuk meg, ha nem e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű