menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszleves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l tej
1 tasak tejszínízű pudingpor
4 dl kókusztej
8 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 ek kókuszreszelék

Elkészítés:


A tej 3/4 részét feltesszük forrni, a cukorral. Eközben a maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingport.
Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a kókusztejet, a vaníliás cukrot, a tejben elkevert pudingport és a kókuszreszeléket.
Folytonos kevergetés mellett összefőzzük. Kissé sűrű, de még sem főzött krém állagúnak kell lenni, hiszen nem pudingot, hanem levest készítünk. Ha mégis sűrűbb lett a kelleténél, tej hozzáadásával orvosolhatjuk.
Ha kész, kihűtjük, majd egy szűrő segítségével átszűrjük, hogy ne maradjon benne reszelék.
Lehűtve, tejszínhabbal tálaljuk.

Kókuszleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Eperkrémleves mandulás túrógombóccal
Eperkrémleves mandulás túrógombóccal

Az epret alaposan megmossuk és összeturmixoljuk a tejjel és a tejszínnel, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, pár csepp citromlevelet és a vanília rúd kikapa...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Bombi, Mézeskalács szív
Bombi, Mézeskalács szív

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Enikő
dfrg
dfrg

drfg

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
CÉKLA KRÉMLEVES
CÉKLA KRÉMLEVES

A felaprított hagymát megfuttatjuk egy kevés olívaolajon, majd hozzáadjuk a felkockázott céklát, krumplit és almát, pár percig kevergetve pároljuk, majd felöntjük vízzel (vagy alap...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk