Hozzávalók a diós tésztához:
5 tojás fehérje
38 deka kristály cukor
csipet só
23 deka darált dió
7,5 deka liszt (rétesliszt)
A tojások fehérjét egy olyan tálba kezdem verni csipet sóval melyet majd rá tudom helyezni a lábasra melyben víz lesz (gozfurdo), kicsinyenként hozzáadom a kristály cukrot majd goz felett jó keményre keverem kézi mixerrel,,,kb. 10-15 percig.
Mikor már jó kemény a tojáshab leveszem a tálat és bele keverem fakanállal a diót és a lisztet. Díszítocsovel ellátott habzsákba toltom majd elore elkészített sutopapírra kifliket nyomok a masszából,,,a sutopapírt becsíkozom,,,10 centisek a kiflik, így mindegyik egyforma. Egy adagból 28 darab kifli készul, ez két tepsire fér rá,,,,a másik tepsi nem lesz tele. Én két adagból készítettem, 56 darab kiflim lett mert a krém aminek a receptjét le fogom írni pontosan elegendo az 56 párizsi kiflire.
A sutot elomelegítem légkeverésen 150 fokra, mikor bele helyezem a 2 tepsit le veszem a fokot 100-ra és így száradnak a diós kiflik. 2x3-szor kicserélem a tepsiket, nekem kb. Egy jó óra alatt megszárodtak a kiflik, mikor már le tudod venni a sutopapírról s alul is szilárd, lehet akad benne egypár darab hogy még egy picit puhább már lekapcsolhatod a sutot s hagyod a sutoben kihulni.
Krém hozzávalók:
7 deci tej
2 zacskó vaníliás pudig
2 evokanál rétesliszt
2 vaníliás cukor
4 tojás sárgája
25 deka teavaj (lehet margarin is)
15 deka porcukor
Tejbol, pudigból, lisztbol, vaníliás cukorból pépet fozok, mikor készen van le veszem a tuzhelyrol és még forrón hozzákeverem a sárgaját (így biztosan nem ikrásodik meg a sárgajától). Hagyom hulni, kozbe kevergetem ne borozzon be a pép. A vajat habosra keverem majd hozzá keverem a porcukrot és a pépet.
A kész krémet díszítocsovel ellátott habzsákba toltom s minden diós kiflire nyomom. Hutobe teszem dermedni majd olvasztott csokiba mártom a hideg krémet.
Lányok, megint sokat írtam de Ti már tudjátok hogy szeretem tuzetesen leírni a reciket. Ez a páriszi kifli nagyon finom, másnapra már nagyon finom puha, próbáljátok ki, szerintem nem fogtok csalódni
ezeket jol kikeverni csomo mentesre és minden palacsinta ala pici olaj szükséges ahogy a hagyomànyos palacsinta alà. És kis merökanàllal kell adagolni Ha jol csinàltad sürü tésztà...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a túrógombócot készítjük el: A túrót egy tálban villával összetörjük, majd a többi hozzávalóval szép, egyneművé keverjük és félretesszük legalább egy-két órára pihenni. Az...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat összedolgozzuk, és diónyi golyókat formálunk belőle. Ha nem állna össze, tejfölt tegyünk még hozzá. Előmelegített ostyasütőben aranybarnára sütjük. Vegyesen lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű