Recept: 2kg BL80, 2kg BL55, 2kg BFF55, 2,3kg kovászolt kovász, 1,4kg krumpli, 3,7l víz, 7ek só.
A folyamat valahogy emígyen: Ha pl hétvégén sütni szeretnék, akkor az anyakovászomat már kedd körül elkezdem tunningolgatni, etetem ahányszor csak kéri. Általában BL80 -al etetem, nekem ez jött be. A 2,3kg kovászt kétszeri etetéssel érem el. Induljunk ki abból hogy van 30dkg kovászom, ehhez megy 30dkg BL80 és 2dl víz (szénsavmentes ásványvíz) miután duplázta magát lesz kb 760g kovászom. Ehhez most öntök 4dl vizet,és 1kg lisztet ebből lesz a 2,3kg kovászolt kovász. A liszteket a teknőbe szitálom és leöntöm jó forró vizzel (ne forrjon azért) autólizálom kb 1 órát. Na most mehet hozzá az előzőleg megfőtt krumpli (nem héjastól főztem) és a kovász. Arra mindig ügyelek hogy ilyenkorra jó meleg legyen 30-35fok, mert a kovász szereti a meleget, meg milyen jó így dagasztani :-) Tehát az első dagasztás már megvolt, most pihi egy fél óra. Megszórom a sóval, mostanába nem oldom fel előtte. Most dagasztom másodszor, a tészta lágy lesz, de így könnyebb dagasztani, most még szitálhatunk rá lisztet, én is így tettem, pár marékkal még rászitáltam mire úgy gondoltam jó lesz. Újra pihi fél óra,aztán kezdem hajtogatni, mindig lisztesen, most éppen 3x fél óránként, de ahogy kívánja a tészta.Közben kigondolom milyen formát szereznék és a megfelelő szakajtókat kiválasztom. Szeretek variálni, van hogy csak kilisztezem a szakajtót hogy látszódjon a mintája, valamikor meg kibélelem konyharuhával. Az utolsó hajtogatás után is pihentetem 10 percet, hogy kicsit megnyugodjanak a sikérszálak, mert így tanultam a mesteremtől. A formázásba elég ügyetlen vagyok. Kilapolgatom óvatosan a kezemmel, a 4 sarkát behajtom középre aztán hajtok egyet lenyomom és és így tovább.Mehet a szakajtókba és újra kelhet 1,5-2 órát. Ilyenkorra a kemence 250-230 fokos bevetem a kicsikéket, hogy szép nagyra nőjenek.Nagyjából ennyi, ha valamit kihagytam kérdezzetek nyugodtan.
A forró csoki egyébként mostanában lett újra divat, amióta nem nehéz beszerezni a jó minőségű csokoládét. És persze nem is feltétlenül kell bíbelődni a ganache elkészítésével, a cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzalonnát felkockázom és zsirjára sütöm, rá teszem a az apró kockára vágott vöröshagymát és addig piritom míg egy kis szint kap. Hozzáadom a zúzott fokhagymát és a húst. Addig pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű