A babapiskótához
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
130 g búzaliszt (BL55)
120 g kristálycukor
1 db vaníliás cukor - bourbon
1 csipet só
A szóráshoz
1 bő evőkanál porcukor
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Ha már kezd kemény hab lenni, akkor hozzáadunk cukorból 4 dkg-ot és tovább verjük, amíg szép fényes lesz a hab.
A tojás sárgákat a maradék 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük.
Az átszitált lisztet és a tojáshabot több részletben, felváltva hozzáadjuk a sárgájához, óvatosan összeforgatjuk.
A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 10 centis babapiskóta formákat nyomunk.
Porcukorral megszórjuk a tetejüket és 160 C fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt világos színűre sütjük.
Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Elkészítése: A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd 5 egyenlő részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk és gáztepsi hátoldalán halványra sütünk (180 fok, kb 10 perc), m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a sóval és a kókuszolajjal felforraljuk, majd ráöntjük az összekevert száraz anyagokra. Ha kihűlt 10 percre tegyük a hűtőbe. Miután megkeményedett, 2 fólia között nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fahéjból, a szegfűszegből és egy citrom lehámozott héjából körülbelül 1dl vízzel fűszerkivonatot készítünk, majd hagyjuk kihűlni. 2 darab narancsot meghámozunk, kettőnek pedig le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű