A babapiskótához
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
130 g búzaliszt (BL55)
120 g kristálycukor
1 db vaníliás cukor - bourbon
1 csipet só
A szóráshoz
1 bő evőkanál porcukor
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Ha már kezd kemény hab lenni, akkor hozzáadunk cukorból 4 dkg-ot és tovább verjük, amíg szép fényes lesz a hab.
A tojás sárgákat a maradék 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük.
Az átszitált lisztet és a tojáshabot több részletben, felváltva hozzáadjuk a sárgájához, óvatosan összeforgatjuk.
A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 10 centis babapiskóta formákat nyomunk.
Porcukorral megszórjuk a tetejüket és 160 C fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt világos színűre sütjük.
Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Kevés vízzel takarék lángon felolvasztjuk a gyümölcsöt. Ha összeesett, akkor csipetnyi sót, 1 evőkanál cukrot, kevés fahéjat és 4. db. szegfűszeget adunk hozzá. Rövid főzés után fo...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűKeverjük össze a cukrot az élesztőt és a sót, majd az egyveleget oldjuk fel meleg vízben. Adagoljuk hozzá a lisztet és addig gyúrjuk még szilárd nem lesz a tészta. Hagyjuk kelni 20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba hideg vizet teszünk, és citromlevet facsarunk benne, ebbe tesszük majd az almát, hogy ne barnuljon meg. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, felcikkezzük, é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztben elmorzsolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes