menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas csiga (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:
3 tojás
10 dkg folyékony kókuszolaj
1,5 dl Totu tej
5 dkg eritrit
9 dkg Nocarb rostmix
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só

továbbá:
1 tojás
porrá őrölt eritrit
őrölt fahéj

Elkészítés:


A tésztához a tojást a kókuszolajjal, a Totu tejjel, és az eritrittel, habverővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert rostmixet. Szép egynemű tésztává dolgozzuk. Ketté vesszük. Szilikonlapra (gránitlapra) kevés rostmixet szórunk. Rátesszük az egyik tésztát, aminek a tetejére szintén szórunk egy kevés rostmixet. 40 x 20 vékony téglalappá lappá nyújtjuk. Megkenjük felvert tojással. Őrölt eritritet szitálunk rá, majd fahéjat, végül újabb réteg eritritet. Feltekerjük. 2 centis darabokra vágjuk. Lapjával lefele sütőlapos lemezre rakosgatjuk. (A másik tésztadarabbal ugyanígy járunk el.) 175 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Fahéjas csiga (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Mentás sárgadinnye- krémleves
Mentás sárgadinnye- krémleves

A sárgadinnyét felkockázzuk és beletesszük a turmixgépbe. Belecsavarjuk egy citrom és egy lime levét. Felöntjük kis vízzel, hozzáadunk egy kis cukrot, a kókusztejet és friss me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyorskovászos kenyér
Gyorskovászos kenyér

megformázom a kenyeret...elöször szépen kilapogatom.. jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végét 3 szögletre hajtom és elkezdem feltekerni a végéről... ugy hogy minden...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
Rakott kelbimbó
Rakott kelbimbó

Egy edényben olajat hevítünk, hozzáadjuk a rizst, majd fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd alaposan összekeverjük. Pár percig forraljuk, majd l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ŐSZIBARACK KRÉMLEVES VANILIAFAGYIVAL
ŐSZIBARACK KRÉMLEVES VANILIAFAGYIVAL

A barackokat meghámozzuk és 6 db -ot leturmixolunk, a maradék kettőt pedig felkockázzuk. A turmixolt barackot ízesítjük a hozzávalókkal. Beleszórjuk a felkockázott barackokat. Lang...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk