Családireceptkönyv.hu

palacsintatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Töltelék hozzávalói:

25 dkg mascarpone
3-4 ek mogyorókrém
2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl habtejszín (v. hulala)
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


A mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a mogyorókrémmel.

A habtejszínt (v. hulalát) verjük fel kemény habbá.

Helyezzük a tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint kenjük meg a mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután helyezzünk rá a következő palacsintát, majd kenjük meg a felvert tejszínhabbal. Addig ismételjük, még az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül.

A maradék mogyorókrémet, keverjük össze egy kevés tejszínhabbal, majd azzal kenjük meg a palacsintatorta tetejét.

A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd kevergetve hűtsük ki. Ezután ízlés szerint csorgassuk a torta tetejére.

Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. (én az elkészült palacsintatortát betettem a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben tudtam szeletelni)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Virslis
Virslis

kis dagasztás, harmincöt perc kelesztés 180 fokos sütőben 15 perc sütögetés némi virsli tekergetéssel egybekötve izlés szerint sajt vagy köménymag nyugodtan mehet rá,

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Bombi, Mézeskalács szív
Bombi, Mézeskalács szív

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Fűszeres szilvaleves vörösborral
Fűszeres szilvaleves vörösborral

◾️A negyedekbe vágott szilvát egy közepes lábosba tesszük és felöntjük a vízzel valamint a borral. ◾️Hozzáadjuk az édesítőszert, a citromlevet, a fahéjat és a szegfűszeget (a szeg...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk