2 nagy csirkemell
1 evőkanál magvas mustár
4 evőkanál liszt
2 tojás
0,2 dl tej
5 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj
A húsokat nagyobb szeletekre osztjuk és ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. A húsok egyik oldalát vékonyan átkenjük a mustárral, majd lisztbe forgatjuk. A tojást felverjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a tejet. Belemártjuk a húst, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Panírozáskor arra figyeljünk, hogy vastagabb réteg zsemlemorzsa legyen a húsokon és kevesebb liszt, így ropogósabb lesz. Forró olajban kisütjük.
A hús így csodás lesz, nem olyan mint a hagyományos rántott hús! Tedd különlegessé a hétvégi családi ebédeket, próbáld ki ezt a könnyű, de ellenállhatatlan receptet.
Anyukám úgy készíti - most már én is, hogy friss petrezselyem zöldet apróra vág, belekeveri a tojásba és úgy paniroz. Mennyei!
A körtét összeturmixoljuk annyi, ha nem tudnánk , tejet is öntünk hozzá. Belekeverjük a felvert tejszínhabot, majd fahéjjal ízesítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajat felolvasztani tejben. Élesztőt langyos tejben felfuttatni. 2 tál lesz. 2 szer keleszteni majd a tésztát. Tálba cukor,tojás összekeverni, majd ráönteni a vajas tejet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat meghámozni, majd ízlés szerint feldarabolni. Egy edénybe tenni, majd felönteni a vízzel és a borral. Ízlés szerinti mennyiségű cukrot, és a fűszereket hozzáadva, pár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összegyúrjuk a tészta hozzávalóit: liszt, margarin, tojássárgája, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citromhéj, tejföl, majd pihentetjük egy órát. A tészta pihentetése...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű