alapanyagok: 8 szelet lapocka
1 db nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
3 db csemege uborka
1 evőkanál zsír
só
Francia fűszer
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát és a paprikát szeletekre vágjuk és megdinszteljük a zsírban. Addig a húsokat alaposan megszórjuk a Francia fűszerrel majd félre tesszük, miután a hagymák megdinsztelődtek beletesszük. Félpuha állapotban az uborkát is hozzá lehet tenni. Eléggé szaftos pecsenyét kapunk ( az uborka egy picit pikánssá teszi).
Köretnek, házi rizibizi.
FORRÓN TÁLALJUK
Elkészítési idő: A hús frissességétől függ (kb. 130- 200 óra)
Jó étvágyat kívánok!
Szigetszentmiklós 2005. Június 13.
Szegedi András
A szakács
A citromokat meghámozzuk (a héj alatti fehér bundát is gondosan lehántjuk), karikákra vágjuk, a magokat kidobjuk. A vízben a cukor 3/4 részével, a vaníliás cukorral, a fahéjjal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtéket alaposan megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, héjukat levágjuk. A gyümölcshúst nagyobb darabokra szeljük. Egy fazékban annyi vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Meghint...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűAz epret, a narancslevet, és a banánt összeturmixoljuk. Sózzuk, cukrozzuk, és a fahéj. Adjuk hozzá a növényi tejet, majd jól turmixoljuk össze.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Nehézösszedolgozzuk majd 10 percet állni hagyjuk,lisztezett deszkán kinyújtjuk bevágjuk szeletekre megkenjük pariszósszal bele virsli feltekerjük megszórjuk mozzival majd sütőbe 200fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű