alapanyagok: 8 szelet lapocka
1 db nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
3 db csemege uborka
1 evőkanál zsír
só
Francia fűszer
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát és a paprikát szeletekre vágjuk és megdinszteljük a zsírban. Addig a húsokat alaposan megszórjuk a Francia fűszerrel majd félre tesszük, miután a hagymák megdinsztelődtek beletesszük. Félpuha állapotban az uborkát is hozzá lehet tenni. Eléggé szaftos pecsenyét kapunk ( az uborka egy picit pikánssá teszi).
Köretnek, házi rizibizi.
FORRÓN TÁLALJUK
Elkészítési idő: A hús frissességétől függ (kb. 130- 200 óra)
Jó étvágyat kívánok!
Szigetszentmiklós 2005. Június 13.
Szegedi András
A szakács
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót keverjük el a cukorral, a tojással, a lime reszelt héjával, az aprított mentával és a búzadarával. Hagyjuk állni a masszát 20-30 percet, majd formázzunk belőle apró gombóco...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket tetszőlegesen felaprítjuk, és összekeverjük az erdei gyümölcsökkel. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tejet, tejszínt és a szörpöt. Óvatosan összekeverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű