az alapléhez:
- 1 db pak choi vagy mángold
- 1 szál szárzeller
- ¼ lilahagyma
- 1-1,5 liter tiszta víz
- Himalája só, frissen őrölt fekete bors
- 2 ek sörélesztőpehely
a leves tartalmához:
- 2 db közepes sárgarépa felkarikázva
- 1 marék karfiol apró rózsákra szedve, mint galuskák a levesben
- ½ db sárga (kaliforniai) paprika
- 1 marék friss petrezselyem
- 1 bögre zöldborsó
A leves alapléhez a szükséges hozzávalókat a fűszerek nélkül (zeller, pak choi vagy mángold, lilahagyma, víz) tegyük a turmixgépbe, és jó alaposan dolgoztassuk össze vele, míg egy teljesen híg levet nem kapunk. Öntsük az egészet egy nagyobb tálba, vagy akár leveses edénybe, majd tegyük hozzá a fűszereket ízlés szerint (só, bors és sörélesztőpehely), majd keverjük el alaposan.
Mehetnek bele az előre felaprított rágnivaló részek (karfiol, borsó, paprika, répa). Használhatunk egyéb, nyersen is fogyasztható zöldségeket kedvünk szerint (pl.: cukkini, brokkoli). Készen is vagyunk. Már tálalhatunk is! ;-)
Olívaolaj-vaj keveréken üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymánkat. Az elkészített alaplével felöntjük belenyomjuk a fokhagymákat és belenyomjuk a tömlős sajtokat. Sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a húst felkockázzuk, a paprikát csíkokra szeljük. A paradicsomot leforrázva megszabadítjuk héjától, és feldaraboljuk. Az olajon megfonnyasztjuk a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA vízből és az ízesítőkből szirupot főzünk. Közben meghámozzuk a barackokat, és pépesre turmixoljuk őket. A pudingport is kikeverjük a joghurtokkal (csomómentesre). A sziruph...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű